Now Reading:
OD SUTRA Zbog divljanja cijena energenata skuplje ćemo plaćati i usluge Hrvatske pošte
Full Article 2 minutes read

OD SUTRA Zbog divljanja cijena energenata skuplje ćemo plaćati i usluge Hrvatske pošte

posta

Hrvatska pošta od 1. listopada povećava cijene svojih usluga, prenosi Index.hr. Tako ćete od sutra za slanje pisma do 50 grama te razglednica i čestitki plaćati 3.55 kuna, odnosno 0.47 eura što predstavlja poskupljenje od 25 lipa ili 3 centa.

Nove cijene rezultat su novog cjenika poštanskih usluga u unutarnjem prometu. On stupa na snagu s 1. listopadom, a Hrvatska pošta za to je dobila odobrenje od Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti.

-Cijena poštanskih usluga u Hrvatskoj i dalje je među najnižima u EU, jer je prosječna cijena slanja najjeftinije pismovne pošiljke u zemljama EU 0.93 eura, a samo tri zemlje nude jeftiniju uslugu od Hrvatske – Bugarska, Cipar i Malta – poručili su iz Hrvatske pošte te dodali kako su pristupili Etičkom kodeksu za transparentno uvođenje eura čime su se obvezali na transparentno poslovanje u tom procesu, bez neopravdanog povećanja cijena.

Novo je povećanje, napominju iz Pošte, najviše povezano s rastom cijena energenata što utječe na rast operativnih troškova poduzeća.

S obzirom da im cijene goriva koje su porasle za čak 40 posto čime znatan dio troškova obavljanja osnovne djelatnosti, iz Pošte naglašavaju kako su morali korigirati cijene svojih usluga.

Uz uslugu slanja pisma mase do 50 grama vezana je i cijena dopunske usluge povratnica, koja od 1. listopada također iznosi 3.55 kuna ili 0.47 eura, a kako se cijena sudskih pismena sastoji od cijene preporuke i cijene povratnice, i cijena slanja sudskog pismena uvećana je za 25 lipa, odnosno za 3 centa.

www.sjever.hr / index.hr
30.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.