Now Reading:
Dani predškolskog odgoja u Međimurju okupili djelatnike u odgoju i obrazovanju iz cijele Hrvatske
Full Article 1 minutes read

Dani predškolskog odgoja u Međimurju okupili djelatnike u odgoju i obrazovanju iz cijele Hrvatske

Međimurje je domaćin Dana predškolskog odgoja koji se ove godine održavaju pod nazivom “Zajedno rastemo: Djetinjstvo – kulture i mogućnosti” s ciljem promišljanja kvalitete života u ranom djetinjstvu.

Skup u organizaciji Dječjeg vrtića Cvrčak Čakovec okupio je stručne suradnike, ravnatelje odgojno – obrazovnih ustanova, znanstvenike, a tijekom dva dana održat će se više od 50 stručnih predavanja i predstavljanja knjiga kako bi se razmijenila iskustva i znanja.

– Na području Međimurja djeluju 33 vrtića koje polazi gotovo 4 000 djece. Osim jedinstvenog modela u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju kroz razne oblike potpora, financiranjem prijevoza, asistenata u školama i jednokratnim potporama, Međimurska županija nastoji ulagati i u predškolski odgoj te smo jedina županija koja osigurava osobne asistente i za djecu s teškoćama u razvoju vrtićke dobi. Uz to, sufinancira se rad Centra za ranu intervenciju koji pruža stručnu podršku djeci s teškoćama, kao i njihovim obiteljima, dok Učiteljski fakultet u Čakovcu stvara nove kvalitetne kadrove u odgoju i obrazovanju – poručuju iz Županije.

www.sjever.hr / Facebook Matija Posavec
30.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.