Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija osigurala 100 tisuća kuna za 100 studenata!
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija osigurala 100 tisuća kuna za 100 studenata!

Koprivničko-križevačka županija sedmu godinu zaredom provodi model dodjele stipendija iz županijskog Proračuna, a i ove će akademske godine broj stipendija u odnosu na prošlu godinu opet porasti, kao i iznos stipendija.

Sukladno županovoj Odluci ove će se godine dodijeliti 100 stipendija od tisuću kuna mjesečno, odnosno 20 stipendija više nego prošle akademske godine, čime se nastavlja kontinuirani rast ulaganja Županijske uprave u sustav visokog obrazovanja.

Podsjetimo kako je Županijska uprava od akademske godine 2016./2017. ponovno uvela model dodjele stipendija iz županijskog proračuna, a započelo se s 20 stipendija u iznosu od 700 kuna.

Studijski programi koji spadaju u deficitarna zanimanja na području županije definirani su u Odluci o deficitarnim zanimanjima, a studenti iz tih područja koji će aplicirati na natječaj prilikom bodovanja ostvarit će dodatne bodove.

Ovim programom stipendiranja studenata nastoji se povećati postotak visokoobrazovanih osoba na području županije, posebice za deficitarne struke te potaknuti korisnike da svojim znanjima i kompetencijama koje će steći nakon završetka studija pridonesu društvenom i gospodarskom razvoju Koprivničko-križevačke županije.

sjever.hr/kckzz.hr 20.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.