Now Reading:
U Međimurskoj županiji 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom
Full Article 1 minutes read

U Međimurskoj županiji 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 75 uzorka od čega je evidentirano 46 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 61,3 posto pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 12 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata oporavile su se 83 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 378. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 133 411 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 21 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan pacijent, otpuštene su četiri osobe. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Započelo je cijepljenje novom varijantom cjepiva, te se mogu cijepiti sve osobe starije od 12 godina koje su primarno procijepljene jednom dozom cjepiva Janssen ili s dvije doze cjepiva Pfizer/Moderna/Astra Zeneca.

www.sjever.hr
20.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.