Now Reading:
IZUZETNO USPJEŠNO ODRŽANA KONFERENCIJA “ŽENE I PODUZETNIŠTVO U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI”: – Žene poduzetnice – Usudite se sanjati i ostvariti svoje snove!
Full Article 4 minutes read

IZUZETNO USPJEŠNO ODRŽANA KONFERENCIJA “ŽENE I PODUZETNIŠTVO U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI”: – Žene poduzetnice – Usudite se sanjati i ostvariti svoje snove!

-Usudite se sanjati i ostvariti svoje snove – ključna je poruka upućena ženama poduzetnicama koje su se okupile na 1. konferenciji “Žene i poduzetništvo” održanoj u organizaciji Varaždinske županije i agencije “Lals media” početkom ovog tjedna u Varaždinu. Suorganizatori su bili Obrtnička komora Varaždinske županije, HGK Županijska komora Varaždin, partneri su bili Međimursko veleučilište u Čakovcu i Fakultet organizacije i informatike Varaždin. Sponzori koji su pomogli u organizaciji su HAMAG-BICRO, Hrvatska poštanska banka, Grafičar d.d., gradovi Varaždinske Toplice i Novi Marof, općine Veliki Bukove, Mali Bukovec i Trnovec Bartolovečki. Medijski pokrovitelji VŽaktualno.hr, ZIP.com.hr, Radio Megaton i Radio Novi Marof.

Kao jedan od organizatora Varaždinska županije i više je nego zadovoljna okupljanjem žena u poduzetništvu, prvom okupljanju takve vrste u Varaždinskoj županiji. Konferencija je poručila ženama koje su u poduzetništvu da ustraju na svom putu, a budućim poduzetnicama da se odluče na taj korak. Poručila je to i zamjenica župana Silvija Zagorec kojoj je svijet poduzetništva dobro poznat. U svom se zaključku posebno osvrnula na inspirativne priče žena koje su već dugi niz godina u poduzetništvu te na priče poduzetnica početnica.

-To je priča svake žene ponaosob. Svaka od nas koja ovdje sjedi ima svoju priču. Imamo izazove s kojima se svakodnevno nosimo. Ne moramo se dijeliti ili smatrati manje vrijednima jer smo žene. Moramo vjerovati u sebe, imati cilj i proaktivnost. Mnoge od nas dodirnule su stakleni strop. Mnoge od nas su doživjele da je žena ženi vuk. I da, postoje i takve stvari i to je naša realnost te o tome moramo razgovarati. No, postoje i solidarnost i podrška – izjavila je Zagorec. No, ipak vjeruje da postoji puno više žena koje su spremne dati podršku jedna drugoj.

-Radila sam devet godina u pretežnom muškom okruženju i oni su uglavnom dobri kolege, dok je u 1 posto kolegica bilo dvije ili tri koje su, nažalost, bile zločeste. To je naša svakodnevica, naša realnost. Moramo se držati zajedno, jer ako imamo cilj jedino ga zajednički možemo realizirati – zaključila je zamjenica župana.

Organizatorica spomenutog okupljanja direktorica tvrtke Lals media i vlasnica regionalnog portala Sjever.hr, Marijana Sopek, naglasila je kako je cilj konferencije bio ukazati da žene poduzetnice, bez obzira na kojem području, uz sve probleme s kojima se susreću, mogu uspjeti.

Svaka vaša ideja, cilj ili zamisao može polučiti jako velik uspjeh. Cilj okupljanja je bio i da naše mlade poduzetnice čuju i vide uspjeh iskusnijih poduzetnica koje rade već dugi niz godina na tržištu i kako bi dobile toliko potreban vjetar u leđa. Nemojte odustati i nemojte se plašiti – naglasila je Sopek te dodala da se nada da će na jednoj od slijedećih konferencija doći mlade poduzetnice koje je upravo ovo okupljanje ohrabrilo da uđu u svijet poduzetništva.

-Krenite. Možete izgubiti nešto malo novaca, nešto vremena. Ako ne uspijete malo će vam ego nastradati, ali ništa zato. Prespavajte i, kako je govorila Scarlet OHara, o tome mislite sutra. Ali, barem ćete znati da ste pokušale, a vjerojatno ćete uspjeti. Vidimo se dogodine – pozvala je na kraju Sopek zahvalivši još jednom Varaždinskoj županiji i županu Anđelku Stričaku koji je na Konferenciji bio prisutan cijelo vrijeme Konferencije, i zamjenici župana Silviji Zagorec.

Inače, jedan od slijedećih ciljeva nakon Konferencije je osnivanje Poduzetničkog kluba žena u Varaždinskoj županiji. Biti će to mjesto gdje će žene moći razmjenjivati iskustva, umrežavati se i brisati stigmu ženskog poduzetništva kako kroz par godina ne bi više bilo naziva muško i žensko poduzetništvo, nego samo poduzetništva.

skalajdzija/msopek/sjever.hr 16.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.