Now Reading:
U Zagrebu cjelovito obnovljena još jedna od 13 škola teško stradalih u potresu
Full Article 2 minutes read

U Zagrebu cjelovito obnovljena još jedna od 13 škola teško stradalih u potresu

Gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet te djelatnici i učenici škole, prisustvovali su obilježavanju završetka radova na cjelovitoj obnovi, rekonstrukciji i nadogradnji postojećeg područnog objekta Osnovne škole Vugrovec-Kašina u Vugrovcu. 

Zahvaljujući svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, gradonačelnik Tomašević je istaknuo da ovom obnovom, uz postojećih 11 učionica i 5 kabineta, škola dobiva 9 novih učionica, što čini ukupno 20 učionica razredne nastave.  

-Ova škola jedna je od 13 potresom najteže oštećenih škola koje se cjelovito obnavljaju i veseli me što su učenici iz Vugrovca, njih 314, zajedno sa 40-ak djelatnika, nakon što su dvije godine pohađali područne škole u Kašini, i to Prekvršje, Planinu Donju i Iver, u ponedjeljak novu nastavnu godinu započeli u obnovljenoj, statički ojačanoj, nadograđenoj, moderno opremljenoj i osuvremenjenoj zgradi -rekao je gradonačelnik.  

Dodao je da se obnova ove škole, kao i obnova drugih potresom oštećenih škola i vrtića u Zagrebu, sufinancira iz Fonda solidarnosti Europske unije.

-Od 23,5 milijuna kuna, kolika je ukupna vrijednost radova i opremanja, iz Fonda solidarnosti se očekuje polovica tog iznosa – istaknuo je gradonačelnik Tomašević.  

Ukupna građevinska bruto površina nadograđenog dijela škole je 1.002,59m2, dok je ukupna površine škole nakon zahvata 3.557,78m2. 

sjever.hr/zagreb.hr
11.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.