Now Reading:
Međimurska županija ponovno u samom vrhu – znate li koliko izdvajaju za zaštitu okoliša po stanovniku?
Full Article 1 minutes read

Međimurska županija ponovno u samom vrhu – znate li koliko izdvajaju za zaštitu okoliša po stanovniku?

Prema podacima konsolidiranih proračuna za 2020. godinu portala zupan.hr, Međimurska županija ponovno se našla u samom vrhu ovaj puta po izdvajanjima za okoliš po stanovniku i po kriteriju udjela izdvajanja.

Međimurska županija je u 2020. godini izdvojila za zaštitu okoliša 87,38 kuna po stanovniku Županije, odnosno 1,14 posto, a u odnosu na 2017. godinu rast izdvojenih sredstava povećan je za 464 posto.

Prema podacima Otvorenog proračuna ove godine plan je izdvojiti 6 milijuna kuna, dvostruko više nego lani, a nešto manje nego prije dvije godine.

Najveći dio sredstava odnosi se i ove godine za Javnu ustanovu za zaštitu prirode – Međimurska priroda. Preko nje se realizira i najveći dio projekata.

Tako je primjerice lani završen projekt Med dvemi vodami. Uložilo se je u rekonstrukciju i opremanje Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, rekonstrukciju i opremanje edukacijsko-istraživačkog centra Matulov grunt u Frkanovcu te u uređenje Eko-turističke poučne pješačko i biciklističke staze Svetomartinska Mura.

sjever.hr/zupan.hr
11.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.