Now Reading:
„Večeri novih popevki” na 57. Festivalu kajkavskih popevki zatvoren najveseliji krapinski Tjedan u godini
Full Article 2 minutes read

„Večeri novih popevki” na 57. Festivalu kajkavskih popevki zatvoren najveseliji krapinski Tjedan u godini

Najveseliji tjedan u Krapinsko-zagorskoj županiji stigao je do kraja. „Večeri novih popevki” na 57. Festivalu kajkavskih popevki završio je Tjedan kajkavske kulture u Krapini.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović potvrdio je kako je Festival kajkavskih popevki prepoznat ne samo u domovini nego i puno šire.

-Ljudi i van naše domovine znaju za krapinskog pračovjeka i krapinski festival. Sigurno da se već tih 57 godina etabliralo niz pjesama i značajnih izvođača. Svi s nestrpljenjem svake godine čekaju ovaj Festival novih popevki da vidimo što će se novoga ponuditi – komentirao je gradonačelnik dodavši kako bi bilo odlično kada bi to prepoznale radijske postaje koje bi te pjesme vrtjele da ljudima uđu u uho s obzirom da zaista ima novih, lijepih popevki.

Unatoč lošijim vremenskim prilikama koje su obilježile i samo zatvaranje festivala gradonačelnik Gregurović vrlo je zadovoljan brojem posjetitelja koji su kroz sedam dana ispunili ulice grada Krapine.

-Svi su sadržaji bili jako dobro posjećeni i to mi je posebno drago. U ove dane kad je bilo lijepo vrijeme, ali čak kad i nije, bilo je puno ljudi, ne samo na središnjem trgu po kojem se tijekom otvorenja nije moglo proći. I drugi su sadržaji privukli veliki broj posjetitelja, a nadam se da će nas sljedeće godine, po zakonu o velikim brojevima, vrijeme opet poslužiti i da će sve biti onako kao što smo navikli – zaključio je.

Damir Novina, predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo istaknuo je kako je popevka domaćih Iliraca bila prekrasan uvod u sjajnu večer ovog čudesnog festivala koji je i ove godine ispunio očekivanja svih generacija mnoštvom sadržaja.

-Ne znam što više reći, jer čovjeka kad dođe pred sami kraj ulove emocije. Uglavnom, veliko veselje – zaključio je.

Župan Krapinsko-zagorske županije također je zadovoljno izjavio kako je Tjedan kajkavske kulture opravdao sva očekivanja.

-Gospodarski zbor je pokazao snagu zagorskog gospodarstva, kulturni, zabavni i sportski sadržaji privukli su velik broj posjetitelja u Krapinu – rekao je Kolar ističući kako je jučerašnji dio festivala i Popevke za navek, gdje se na festivalskoj pozornici pojavio niz novih lica doslovce izazvao ovacije publike.

www.sjever.hr
11.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.