Now Reading:
Prelog lider u Hrvatskoj!!! Ali ni ostali gradovi sa sjevera Hrvatske nisu daleko
Full Article 1 minutes read

Prelog lider u Hrvatskoj!!! Ali ni ostali gradovi sa sjevera Hrvatske nisu daleko

Prelog, Koprivnica, Osijek i Mali Lošinj jedina su četiri grada koja su u prošloj godini, prema ovih dana objavljenim podacima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, premašili stopu od 50 posto odvojeno prikupljenog otpada i tako zadovoljili EU direktive.

Prelog je i dalje najnapredniji, piše Gradonačelnik.hr, prošle godine ostvarili su stopu od 67,4 posto odvojeno prikupljenog otpada, Koprivnica je na 55,4 posto, Osijek na 51,9 posto, a Mali Lošinj na 50,3 posto.

U top 10 najnaprednijih gradova i dalje su, kao i lani, Čakovec, koji je tik nadomak cilja sa 49,7 posto odvojeno prikupljenog otpada, Ludbreg sa 46,5 posto, Križevci sa 46,3, te Buzet sa 44,9 posto i Varaždin sa 44,8 posto. Stopu od 40 posto premašili su još Supetar, Labin, Novi Marof i Rovinj.

Inače, za gospodarenje otpadom u Prelogu zaduženo je Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom koje pruža uslugu na području dvanaest jedinica lokalne samouprave (Grad Prelog, općine Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Goričan, Donji Kraljevec, Belica, Dekanovec, Domašinec, Podturen, Martijanec).

sjever.hr/gradonacelnik.hr
09.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.