Now Reading:
Premijer Plenković stigao u obilazak Zagorja gdje je u tijeku najveseliji tjedan u državi – evo čemu je razgovarao s Kolarom i Gregurovićem
Full Article 4 minutes read

Premijer Plenković stigao u obilazak Zagorja gdje je u tijeku najveseliji tjedan u državi – evo čemu je razgovarao s Kolarom i Gregurovićem

Vijest da je u Krapini u tijeku najveseliji tjedan došla je i do premijera Andreja Plenkovića koji je u petak stigao u obilazak Krapinsko-zagorske županije gdje je u tijeku najvažnija manifestacija Hrvatskog zagorja.

S predsjednikom Odbora za gospodarstvo Žarkom Tušekom i ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom obišao je Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko zagorske županije gdje se susreo gradonačelnikom Grada Krapine Zoranom Gregurovićem i županom Željkom Kolarom, potom je obišao i izložbeno-prodajni prostor 30. Zagorskog gospodarskog zbora.

– Razgovarali smo o razvojnim projektima Krapinsko-zagorske županije, cijeloga projekta Sjever koji je potpisan u prosincu u Varaždinu i koji se odnosi na niz sjevernih županija. Siguran sam da ova postignuća i ulaganja koja smo imali ovdje, što u prometnu infrastrukturu, što u okoliš, gospodarstvo, u različite oblike aktivnosti vezanih uz podizanje standarda i povećanje kvalitete života, jako dobro napreduju u pogledu zaposlenosti i u pogledu uloge Hrvatskoga zagorja za razvoj i ekonomski napredak cijele Hrvatske i zato im čestitam na tome – rekao je Plenković osvrnuvši se na manifestaciju posvećenu identitetu Hrvatskog zagorja te očuvanju jezične baštine, folklora i pjesma koja uveseljava sve koji se nađu u Krapini početkom rujna.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar informirao je kako je u Poduzetničkom centru premijer upoznat s centrom za robotiku i nove tehnologije gdje su mu predstavili 5 strateških projekata koje žele realizirati u sljedećoj financijskoj omotnici, jedan dio kroz ITU mehanizam, jedan kroz MPO i kroz sredstva županijskog proračuna.

Premijeru je napomenuo da je ključni, strateški projekt za Krapinsko-zagorsku županiju dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama kao Nacionalni centar za rehabilitaciju i liječenje srca i mozga za koji imaju građevinsku dozvolu.

-Takav jedan centar je potreban RH jer 75 posto stacioniranih pacijenata u Krapinskim Toplicama je s područja čitave RH. Prezentiran je i naš centar za odgoj i obrazovanje za djecu s posebnim potrebama u Krapinskim Toplicama, predstavljen je projekt Stubičkih Toplica, Z-MED, naš projekt medicinskog HUB-a i dali smo informaciju u kojem je stanju zdravstveno edukacijski centar Stubički Golubovec – rekao je Kolar te dodao kako je bilo riječi i o izgradnji sportske dvorane u Centru kompetencije i izvrsnosti u Zaboku. Dotakli su se i teme brze ceste gdje je župan iskazao nezadovoljstvo jer se ne može očekivati da će ta cesta biti gotova prije proljeća 2025. godine.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović zahvalio je premijeru i njegovom timu za sve ono što rade za građane u ovim teškim vremenima.

-Isto tako, moram mu zahvaliti na svim projektima koji su pokrenuti, koji se pokreću i koji će se pokrenuti ovdje na području ne samo grada Krapine, nego cijele naše županije. Projekata i ideja imamo puno, volje i znanja imamo, sad samo čekamo raspisivanje natječaja i nakon toga dobre rezultate – poručio je Gregurović.

Svoj posjet premijer je zaključio na 57. Festivalu kajkavskih popevki.

foto: tara nikolić
a.brkić/sjever.hr 09.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.