Now Reading:
Vrijedna donacija stigla na Odjel pedijatrije čakovečke bolnice za ugodniji i bezbrižniji boravak najmlađim pacijentima
Full Article 2 minutes read

Vrijedna donacija stigla na Odjel pedijatrije čakovečke bolnice za ugodniji i bezbrižniji boravak najmlađim pacijentima

OTP banka donirala je Županijskoj bolnici Čakovec 750.000 kuna, cca 100.000 eura, namijenjenih za unutarnje uređenje novog Odjela pedijatrije čakovečke bolnice. Donaciju je na svečanom OTP eventu u Splitu u ime bolnice primio ravnatelj ŽB Čakovec dr. Igor Šegović, i sam specijalist pedijatrije.

Ovo je ljeto započela obnova Odjela pedijatrije, čija prva faza obuhvaća građevinske, strojarske i radove na električnim instalacijama ukupne vrijednosti 4,33 milijuna kuna, nakon čega se kreće s unutarnjim uređenjem za smještaj djece do 18 godina starosti.

– Donacijom OTP banke taj će smještaj biti uvelike uljepšan što će našim najmanjim pacijentima puno značiti za njihovo psihičko zdravlje pa posljedično i za fizičko. Uređenjem interijera  omogućiti će se još kvalitetniji boravak roditelja uz bolesno dijete nego što je to bilo dosad. Zahvaljujući Međimurskoj županiji roditelji s djetetom u bolnici borave besplatno, sve s ciljem da dijete sa što manje posljedica prođe za njega stresne bolničke dane – kaže ravnatelj dr. Igor Šegović.

Ovo je već treća godina zaredom da OTP banka donira sredstva bolnicama i ukupno je dosad dodijeljeno čak pet milijuna kuna.

– Za nas je to dokaz velikog srca i socijalne osviještenosti, osobito za najmanje pacijente. Drago nam je kad se netko sjeti da postoji i jedna mala bolnice na sjeveru Hrvatske poput naše, a koja ima odlične rezultate u liječenju djece, posebno ranjive skupine pacijenata – zaključuje ravnatelj. 

www.sjever.hr
08.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.