Now Reading:
Prometni kaos zbog dolaska Erdogana – Neviđene mjere u centru Zagreba, sve se sklanja, uvedene i zabrane
Full Article 3 minutes read

Prometni kaos zbog dolaska Erdogana – Neviđene mjere u centru Zagreba, sve se sklanja, uvedene i zabrane

Prazna parkirališta, policajci na ulicama i zagušene prometnice, tako će šire središte Zagreba izgledati sve do četvrtka poslijepodne, zbog posjeta turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana Hrvatskoj. Mjere sigurnosti su dosad neviđene, jer se po nalogu policije s nogostupa uklanjaju čak i kante za smeće, a navodno niti radnici neće moći raditi na skelama u središtu grada, piše Jutarnji list.

Unatoč jasnim i konkretnim uputama policije koja je danima unaprijed oblijepila parkirališta u centru policijskim trakama i obavijestima za stanare, Zagreb će sigurno biti prometno paraliziran.

Promet će se kratkotrajno prekidati na Erdoğanovoj ruti od Zračne luke Franjo Tuđman pa sve do lokacija na kojima će boraviti, a MUP je izdao i poseban vodič za vozače.

Tako navode da se u srijedu, 7. rujna i u četvrtak, 8. rujna, očekuje dolazak i boravak stranog državnog izaslanstva na čelu s najvišim državnim dužnosnicima na područje grada Zagreba i Velike Gorice, a slijedom čega će se zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti, uspostaviti privremena regulacija prometa kojom prilikom će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja prometa uz pravovremena preusmjeravanja prometa i uz nazočnost policijskih službenika.

-Osim navedenog, na području užeg centra grada Zagreba će se od utorka, 6. rujna od 6 sati pa do četvrtka, 8. rujna do 22 sata uspostaviti privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama „Stop – policija“, o čemu se vlasnike vozila i stanare zgrada na navedenim lokacijama prethodno upoznalo – navode u MUP-u.

Najvažnije od svega, od utorka u 18 sati pa sve do četvrtka poslijepodne svugdje gdje će parkirališta u gradu biti ograđena policijskim trakama neće biti moguće parkirati, a sve automobile koje policija tamo zatekne odvozit će na parkiralište Zagrebparkinga kod Zagrebačkog Velesajma, piše Jutarnji list.

Iz policije savjetuju kako je općenito najbolje izbjegavati centar grada. Kao obilazni pravci preporučuju se s istočne i zapadne strane – Avenija Marina Držića te Magazinska ulica prema zapadu.

Posebna regulacija za srijedu, 7. rujna 2022.
Gužve, kolone i povremeni prekidi prometa očekuju se na trasi od Zračne luke Franjo Tuđman do grada, i to u Zagrebačkoj ulici u smjeru sjevera te Aveniji Većeslava Holjevca. Od tamo se posebna regulacija proširuje sve do ulice Damira Tomljanovića te se nastavlja prema pravcu Mosta slobode.

Posebna regulacija za četvrtak, 8. rujna 2022.
Kao i kod Erdoğanova dolaska, tako će i kod odlaska policija zaustavljati promet po potrebi od grada do aerodroma. Dakle, problemi se očekuju u Hebrangovoj, Gundulićevoj, Gajevoj, Frankopanskoj, na Marulićevom trgu, Mihanovićevoj, Miramarskoj, Vukovarskoj i dalje na Aveniji Većeslava Holjevca i Zagrebačkoj.

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
07.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.