Now Reading:
U IGRI SU MILIJUNI I MILIJUNI Otvorene ponude za gradnju Piškornice, veće su od procijenjene vrijednosti nabave!
Full Article 2 minutes read

U IGRI SU MILIJUNI I MILIJUNI Otvorene ponude za gradnju Piškornice, veće su od procijenjene vrijednosti nabave!

piškornica

Trgovačko društvo Piškornica d.o.o. otvorilo je ponude zaprimljene u postupku javne nabave za uslugu Projektiranja i izvođenja radova na izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica, procijenjene vrijednosti nabave 346.663.831,20 kn (bez PDV-a).

Ponude su predala 2 gospodarska subjekta:

  1. HELECTOR S.A., Athens (cijena ponude bez PDV-a: 820.579.056,90 kn)
  2. Zajednica ponuditelja: KOSTAK komunalno in gradbeno podjetje d.d., Krško i KOSTAK – graditeljstvo tehnologija sirovine, Zagreb (cijena ponude bez PDV-a: 669.894.434,92 kn)

Povjerenstvo za provedbu postupka javne nabave izvršiti će pregled i ocjenu pristiglih ponuda sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi.

Kako su zaprimljene ponude veće od procijenjene vrijednosti nabave, a što je obzirom na trenutno stanje na tržištu bilo za očekivati te da se Vlada RH svojom odlukom obvezala na osiguranje 90% sredstava za izgradnju Centara za gospodarenje otpadom, osnivači tvrtke Piškornica, odnosno Skupština trgovačkog društva Piškornica, zatražiti će sastanak u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, kao i u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kako bi se razmotrile pristigle ponude i osiguranje financijskih sredstava.

Po održavanju sastanka sa čelnicima navedenih Ministarstava biti će donijeta odluka o nastavku provedbe postupka javne nabave, odnosno započeti evaluacija pristiglih ponuda i potom donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja.

Napominju da su se i drugi Centri za gospodarenje otpadom, kao i brojne druge infrastrukturne građevine i projekti, susreli s izazovom osiguranja dodatnih financijskih sredstava te da su u suradnji s resornim ministarstvima i Vladom RH pronađeni modeli financiranja.

Obzirom da je Centrima za gospodarenje otpadom Zakonom o otpadu utvrđena je uloga i odgovornost obrade ostatnog miješanog komunalnog otpada, a sve kako bi se tako ispunile naše obveze u sektoru otpada prema EU te da je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja iskazalo potvrdan stav spram osiguranja dodatnih sredstva kod drugih CGO koji su ove godine proveli postupak javne nabave, realno je očekivati takvu odluku i u ovom slučaju.

sjever.hr/rcgo-piskornica.hr
07.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.