Now Reading:
SAD JOŠ I TO! Facebook, Instagram i WhatsApp će se plaćati? Razmišlja se o uvođenju novih opcija
Full Article 1 minutes read

SAD JOŠ I TO! Facebook, Instagram i WhatsApp će se plaćati? Razmišlja se o uvođenju novih opcija

policija internet

Za korisnike koji su to spremni plaćati, Facebook, Instagram i WhatsApp uskoro bi mogli uvesti specijalizirane značajke, piše Engadget, a prenosi tportal.

Meta formira novi dio kompanije pod imenom New Monetization Experiences (nova iskustva za monetizaciju) koji će se usredotočiti na plaćene značajke kompanijinih aplikacija.

Dok Facebook i Instagram već imaju velik broj plaćenih značajki specijaliziranih za kreatore sadržaja (Stars, plaćeni eventovi i razni proizvodi za pretplatu) izgleda da će novi dio kompanije raditi na drugim inicijativama.

Iako se još ne zna koja je vrsta plaćenih značajki u izradi, potpredsjednik Metinog odjela za monetizaciju John Hegeman rekao je Vergeu da će kompanija pažljivo promatrati ostale društvene mreže. Naime, Twitter, Snapchat i Telegram su nedavno ubacili mjesečne pretplate koje platišama daju ekskluzivne značajke, prenosi tportal.

Plaćene bi značajke Meti mogli donijeti novac prijeko potreban za financiranje Zuckerbergovog metaverzuma. Kompanija je u međuvremenu zabilježila pad prihoda koje su uzrokovale nove sigurnosne funkcije iOS-a koje vlasnicima iPhonea daju izbor žele li da ih stranice poput Facebooka prate ili ne.

Nimalo ne čudi što ih je većina odgovorila „ne”.

sjever.hr
02.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.