Now Reading:
Bosilj najavio: Sve zgrade u Varaždinu dobit će polupodzemne spremnike, viši računi za one koji proizvode više smeća
Full Article 2 minutes read

Bosilj najavio: Sve zgrade u Varaždinu dobit će polupodzemne spremnike, viši računi za one koji proizvode više smeća

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u petak je izjavio da je završen natječaj natječaj za 65 lokacija u Varaždinu, predviđenih za postavljanje polupodzemnih spremnika za otpad.

-Dobili smo od Fonda za energetsku učinkovitost za spremnike još milijun kuna, tako da ćemo raspisati za još 30 i nešto i svi višestambeni objekti u Varaždinu će u roku od 6 do 12 mjeseci dobiti polupodzemne spremnike. Maknut ćemo ona rugla od kontejnera, svi stanari imat će svoje ključiće i znat će se tko je što ubacio – rekao je Bosilj.

Naglasio je da će se s novim modelom krenuti kad se za to steknu svi uvjeti te najavio i korekcije cijena.
-Onaj tko proizvodi više otpada će vjerojatno više plaćati. Ići ćemo na korekcije fiksnog i varijabilnog dijela, ali da bismo mogli krenuti u tu priču, moramo steći uvjete da bismo to mogli pokrenuti – kazao je i dodao:

-Poslije lošeg eksperimenta s podzemnim spremnicima prethodne vlasti, koji još uvijek ne funkcioniraju kako bi trebali, mi smo na natječaju dobili 325 spremnika. Posebno će se sortirati otpad u zgradama i točno će se znati tko je što ubacio i naša Čistoća će znati koliko je popunjenih spremnika i neće ići kupiti smeće svaki tjedan, nego kad će indikatori pokazati da su spremnici puni, tako da ćemo i tu optimizirati poslovanje Čistoće.

a.kučić/sjever.hr
02.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.