Now Reading:
Budući STEM-ovci iz Koprivničko-križevačke županije dizajnirali robota koji može snimati nebo
Full Article 1 minutes read

Budući STEM-ovci iz Koprivničko-križevačke županije dizajnirali robota koji može snimati nebo

Strukovna škola Đurđevac provodi projekt Robotico čiji je cilj povećati interes osnovnoškolaca za STEM područje te upis učenika u srednje škole u STEM području. U ponedjeljak je održana završna konferencija projekta na kojem su joj partneri Osnovna škola Ferdinandovac i Csurgo iz Mađarske.

Projekt vrijedan 237.000 eura financirao se kroz program prekogranične suradnje, a interes učenika nastoji se povećati kroz izradu dva izvannastavna programa za profesore i učenike te izradu priručnika za učenike u području robotike, mehatronike, astronomije, programiranja i 3D modeliranja.

Uime Koprivničko-križevačke županije okupljene je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek, koja je naglasila kako i Županija daje svoj obol u promociji upisa učenika u zanimanja u STEM području.

U sklopu projekta održano je osam zajedničkih kampova o robotici na kojima su profesori i učenici zajednički dizajnirali robota s teleskopom i kamerom koji može snimati nebo. Zahvaljujući projektu u Osnovnoj školi Ferdinandovac opremljena je i informatička učionica, a organizirano je i zajedničko studijsko putovanje u Njemačku na sajam robotike.

Foto: Podravski list / kckzz.hr
www.sjever.hr / kckzz.hr
30.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.