Now Reading:
Stanovnici pograničnih krajeva na sjeveru Hrvatske konačno mogu odahnuti. Evo što će se uskoro dogoditi na granici sa Slovenijom…..
Full Article 50 second read

Stanovnici pograničnih krajeva na sjeveru Hrvatske konačno mogu odahnuti. Evo što će se uskoro dogoditi na granici sa Slovenijom…..

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i njegova kolegica Tatjana Bobnar istaknuli su u ponedjeljak da je uklanjanje žilet-žice simbol hrvatsko-slovenskog prijateljstva i dobre suradnje, prenose mediji.

Slovenija je žicu na granicu s Hrvatskom počela postavljati tijekom migrantske krize prije sedam godina, a početkom srpnja slovenska je vlada donijela odluku o početku njezina uklanjanja.

Bobnar, kojoj je ovo bio prvi sastanak s Božinovićem, ocijenila je da je žilet-žica nerazmjerno sredstvo i da je njezino micanje „simbol prijateljstva i dobre suradnje među državama“.

-Simbolika uklanjanja žilet-žice prije svoga ide na ruku stanovnicima pograničnog područja koji su toliko povezani među sobom – kazao je Božinović na konferenciji za medije nakon sastanka sa slovenskom kolegicom kod graničnog prijelaza Bregana/Obrežje.

Uskoro se može očekivati da će se žilet-žica početi uklanjati duž cijele granice pa tako i u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

www.sjever.hr
29.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.