Now Reading:
FOTO Renesansni festival u Koprivnici vratio se nakon dvije godine u punom sjaju, bili smo na otvorenju
Full Article 2 minutes read

FOTO Renesansni festival u Koprivnici vratio se nakon dvije godine u punom sjaju, bili smo na otvorenju

Renesansni festival koji se odvija u Koprivnici mnogi nazivaju najboljom manifestacijom Hrvatskea nakon dvije godine pauze, festival se vratio u punom sjaju.

Ova turističko- povijesna i edukativna manifestacija je najveći spektakl „živih slika“ iz prošlosti u ovom dijelu Europe, a svoje uporište ima u povijesnim faktima. Većina sadržaja vezana je uz 15. st., a naročito uz 16. st. kada su i nastale renesanse fortifikacije.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je da je ponosan što se nakon 2019. opet organizirao jedan od top festivala u Hrvatskoj. Kaže da je to potvrda da se na kontinentu odnosno u Podravini moze napraviti sjajna turistička priča.

Osim toga napomenuo je da se kroz Renesansi festival može vidjeti povijest ovog kraja, povijest Koprivnice odnosno kako je ona nastala i kako se razvijala. Zahvalio se svima koji su dali sebe u organizaciju Festivala.

Inače, kako Festival ovisi o lijepom vremenu gradonačelnik je obećao da će se u slučaju lijepog vremena ošišati na ćelavo kao i direktor Festivala.

Na otvorenje je stigao i ministar Ivan Malenica koji je čestitao organizatorima što se vraćaju nakon dvije godine stanke zbog korone.

Uvjeren je da će manifestacija biti odlično posvećena, a cijelu scenu Festivala nazvao je impozantnim.
Obećao je i daljnju potporu Festivalu s nacionalne razine te proglasio Festival otvorenim.

Renesansni festival ove će godine potrajati do 21. kolovoza, uz vrlo bogat svakodnevni program čija će glavna tema biti Putujući trgovci – obilježavanje 750 godišnjice prvog spominjanja Koprivnice.

Posjetitelje očekuje najveći srednjovjekovni prodajni sajam u ovom dijelu Europe (obrtnici i trgovci, alkemičari, kao i najbogatija ponuda srednjovjekovnih jela i pića (divljač, ribe, kaše, medenjaci…

Mnogima će jamačno interesantan biti i drveni labirint, kao i srednjovjekovne radionice starih zanata za djecu i odrasle te srednjovjekovni tabori i nastupi viteških skupina iz Italije, Slovenije, Slovačke, Latvije, Češke, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Izraela, BiH i Hrvatske.

To je tek dio onoga što vas očekuje ove godine u Koprivnici, uz atraktivne glazbene goste, a cijeli program pogledajte OVDJE

Kako je bilo na otvorenju provjerite u našoj fotogaleriji.

www.sjever.hr
18.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.