Now Reading:
Vikend još nije počeo, ali gužve jesu! Nesreća, kolone, jak vjetar, čekanje na Bajakovu punih šest sati
Full Article 2 minutes read

Vikend još nije počeo, ali gužve jesu! Nesreća, kolone, jak vjetar, čekanje na Bajakovu punih šest sati

promet granica

Pred nama je još jedan vikend i to produženi i pretpostavljamo da se nitko neće previše iznenaditi što su gužve na cestama prema moru, kao i na graničnim prijelazima, već počele.

Donosimo najnovije informacije iz HAK-a:

Zbog veće gustoće prometa očekuju se povremena usporavanja, vožnja u koloni u pokretu ili kraći zastoji na pojedinim dionicama autocesta, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), otoku Krku i Krčkom mostu (DC102), na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Povremeni zastoji mogući su na autocestama u zonama tunela, odmorišta, naplatnih postaja i u blizini čvorova te na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

IZVANREDNE SITUACIJE:
-prometna nesreća na autocesti A1 u tunelu PLASINA u smjeru Dubrovnika promet se vodi jednom prometnom trakom.Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

A 9 Istarski ipsilon:
-zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 2 km koja se dijelom proteže i na Istarski Y.

Krčki most (DC102):
-kolona vozila između 4+810 km i 1+000 km u smjeru kopna. Kolona vozila proteže se oko 4 km.

Granični prijelazi:

Prijelazno mjesto Zlogonje–Meje mogu koristiti samo hrvatski i slovenski korisnici pograničnih isprava. Mole se svi ostali putnici da za prelazak državne granice koriste najbliže granične prijelaze – Dubravu Križovljansku-Zavrč ili Cvetlin-Zgornji Leskovec.

www.sjever.hr/hak.hr
12.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.