Now Reading:
Grbin komentirao navode o lažnoj diplomi svoje supruge
Full Article 2 minutes read

Grbin komentirao navode o lažnoj diplomi svoje supruge

Zbog jednog doktorata te 45 diploma izdanih medicinskim sestrama iz Hrvatske, srbijanski istražitelji uhitili su bivšeg rektora Sveučilišta u Kragujevcu te bivšeg dekana Medicinskog fakulteta, prenosi N1.

Sumnja se da je uhićeni dvojac protivno propisima na treću godinu školovanja upisao hrvatske medicinske sestre koje su završile prve dvije godine studija na fakultetu u Zenici, s nastavom u Puli, a uhićeni su i zbog jedne obrane doktorata, također hrvatskom državljaninu.

Prije desetak godina, tadašnje buduće medicinske sestre upisale su fakultet u Tuzli koji ima podružnicu u Puli. Tamo su slušale predavanja i polagale ispite. No nakon dvije godine Ministarstvo znanosti taj je studij zabranilo, jer nije bio akreditiran po hrvatskim propisima.

Unatoč tome, studentice ipak nastavljaju školovanje, ali treću godinu završavaju pod okriljem Sveučilišta u Kragujevcu

Među studenticama je, doznaje Dnevnik Nove TV, bila i supruga šefa SDP-a.

Informaciju je za N1 komentirao i sam predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

-Supruga nema nikakvu informaciju niti ju je itko kontaktirao s fakulteta vezanu uz status njene diplome. Informacije koje imamo, imamo iz medija, a ona je, kao i njene kolegice u groznoj situaciji da nakon što su pohađale nastavu, polagale ispite, pisale diplomski i diplomirale, njihovu diplomu i obrazovanje nakon osam godina dovode u pitanje jer organizatori studija nisu bili u stanju posao napraviti kako treba – riječi su Grbina.

sjever.hr/N1
12.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.