Now Reading:
Je li Babićeva ostavka početak kraja varaždinskog Varteksa? Evo što o tome misli Nenad Bakić koji proziva „uhljebe iz HBOR-a”
Full Article 2 minutes read

Je li Babićeva ostavka početak kraja varaždinskog Varteksa? Evo što o tome misli Nenad Bakić koji proziva „uhljebe iz HBOR-a”

Kao što smo već izvijestili, varaždinska tekstilna kompanija Varteks na Zagrebačkoj burzi objavila je da je Tomislav Babić podnio ostavku na funkciju predsjednika Uprave Društva Varteks d.d.

Osim Babića, ostavku je podnio i Igor Žonja, na funkciju zamjenika predsjednika Nadzornog odbora Varteksa.

Najnovija događanja vezana uz Varteks na svojem je Facebook profilu komentirao nekadašnji predsjednik Uprave i jedan od dioničara Varteksa Nenad Bakić.

-Zanimljive vijesti iz Varteksa na Burzi. Predsjednik Uprave podnio ostavku zbog ‘višemjesečnih neuspjelih pregovora vjerovnika oko raspodjele novca od prodaje nekretnina’, te ostavka Predsjednika NO. Velika hvala Tomislavu koji je tri godine vodio kompaniju u nemogućim uvjetima, s velikim srcem, i uspješnim izvlačenjem nekoliko puta u nemogućim okolnostima, kao i Igoru, koji je nakon mog odlaska iz NO preuzeo predsjedavanje NO – napisao je Bakić.

Podsjetio je da je nedavno svoja potraživanja, odnosno beskamatne pozajmice prenio i učinio dodatne napore koji su drugim vjerovnicima trebali pokazati koliko je situacija kritična i potaknuti ih na dogovor. Bakić se, ističe, odrekao naplate i napravio taj korak tek nakon „višemjesečnog natezanja” i najave tog poteza..

Požalio se da na njegove napore nitko nije odgovorio.
-Ni uhljebnički HBOR koji bi se navodno trebao brinuti za imovinu građana. Uhljebi, nakon što smo im spasili ulaganje, nisu NI JEDNOM došli ni posjetiti svog klijenta i 1000 radnika, sve dok ih nisam više puta prozvao zbog toga.Podsjećam da su uhljebi iz HBOR-a prekršili dogovore i najobičnija poslovna i moralna načela, te u najvećoj krizi ucjenom pokupili čak i obrtna sredstva za financiranje izvoza – valjda jedini takav slučaj na svijetu – napisao je Bakić.

Napomenuo je kako je jasno da je situacija u Varteksu kritična, no nije potpuni pesimist.
– Za mene će ova moja baš luda avantura, nevjerojatan pokušaj spašavanja propale kompanije koji je mogao, i može uspjeti, zasigurno značiti veliki gubitak (5-10 mil. eura?), i – znate ono kad kažu ‘da li biste pokušali opet’- ne bih pokušao opet. Bit će jako zanimljivo gledati ako se stvari ne uspiju posložiti kome će i kako dopasti te otužne nekretnine (najvrijednije su davno prodane) koje su trebale i trebaju značiti zalog za preokret kompanije – napisao je Bakić.

a.kučić/sjever.hr/fb-nenad bakić
11.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.