Now Reading:
Uspješni savataši na prijemu kod Markovića najavili savate spektakl – iduće ljeto Svjetsko prvenstvo u Varaždinu!
Full Article 2 minutes read

Uspješni savataši na prijemu kod Markovića najavili savate spektakl – iduće ljeto Svjetsko prvenstvo u Varaždinu!

-Još jedan u nizu uspjeha naših mladih varaždinskih sportaša i sportašica. Omega i Šimunec Gym su nam opet donijeli medalje s Europskog prvenstva u savateu i čestitam im na njihovom radu i trudu, rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković nakon prijema u Gradskoj vijećnici.

Varaždinski sportaši s medaljama oko vrata vratili su s Europskog prvenstva održanog u Austriji, a najavili su i održavanje Svjetsko prvenstva u savateu upravo u Varaždinu, za što Marković ističe da će Grad Varaždin pomoći u organizaciji.

Lana Kurtek iz Varaždina natjecala se u kategoriji do 52 kilograma i osvojila 3. mjesto.

-Natjecala sam se na Europskom kupu, prijateljska borba i osvojila 2. mjesto, a borila sam se Francuskinjom i Irkinjom. Borbe su bile zahtjevne, ali sam zadovoljna kako sam ih odradila i trudila sam se najviše što sam mogla – kazala je Lana.

Varaždinac Jan Benček u kategoriji do 80 kilograma osvojio je srebro.

-Dva su dana bila naporna, ekipa je bila dobra, kao i trener i zadovoljan sam svojim uspjehom. U finalu sam se borio protiv Francuza i izgubio na bodove. Pobjeda je mogla otići na moju stranu, ali suci su odlučili da bude njegova – rekao je Jan.

Predrag Šimunec, predsjednik Hrvatskog savate saveza istaknuo je da se do ovakvih uspjeha dolazi stručnim radom, ali i zahvaljujući sportašima koji to mogu pratiti.

-Nije lako trenirati dvaput ili čak triput dnevno, kad su ovako velika natjecanja, pogotovo europsko i svjetsko prvenstvo. Sportaš treba biti kondicijski dobro pripremljen i tehnički potkovan jer inače nema niti ulaska u reprezentaciju. Uz sve to, sportaš treba biti i psihički stabilan, da bi mogao postići dobar rezultat – napomenuo je Šimunec.

Nakon ovih nastupa, već se rade pripreme i planovi za sljedeća.

-Kao reprezentacija, sudjelovat ćemo na europskom prvenstvu za juniore i seniore u combatu. Bit će to u Francuskoj početkom rujna, a krajem mjeseca ide se u Milano, na Svjetsko prvenstvo za seniore u assautu. Zasad je sve OK, pripreme se u tijeku – rekao je Šimunec.

Najavio je kako će se Svjetsko prvenstvo u savateu u Varaždinu održati iduće godine od 19. do 23. srpnja u Areni Varaždin, a očekuje se preko 300 natjecatelja iz više od 60 zemalja.

abrkic/sjever.hr
11.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.