Now Reading:
I tijekom ljeta raznovrsni programi za koprivničke umirovljenike
Full Article 2 minutes read

I tijekom ljeta raznovrsni programi za koprivničke umirovljenike

U Klubu umirovljenika “Volonter penzioner”, koji je u sklopu istoimenog EU projekta osnovalo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, organiziraju brojne i raznovrsne aktivnosti. Član Kluba može postati svaki umirovljenik, koji želi ugodno i korisno provoditi svoje slobodno vrijeme.

Većina programa odvija se u prostorijama Kluba na Trgu E. Kumičića 4 (plava zgrada preko puta bolnice). Klub je otvoren radnim danom od 10 do 12 sati i tamo se umirovljenici druže, čitaju novine, pretražuju internet, igraju bingo i druge društvene igre. U tom se prostoru odvijaju različita gostovanja i projekcije, kreativne radionice, predavanja liječnika, mjerenje tlaka i šećera i mnoštvo drugih aktivnosti. Neke programe organiziraju izvan prostorija Kluba, primjerice radionice ljekovitog bilja i fotoradionice provode u prirodi, odlaze u galerije, na zdravstveno savjetovalište u ZZJZ, rekreiraju se na bazenima, organiziraju nordijsko hodanje. Uz sve to, članovi Kluba mnogo volontiraju, posebno u akcijama prikupljanju donacija u trgovačkim centrima te podjeli paketa korisnicima Socijalne samoposluge.

Za učlanjenje u Klub “Volonter penzioner” potrebna su dva dokumenta. Prvi je osobna iskaznica, a drugi rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima. Svi programi su besplatni. Za dodatne informacije nazovite 091-260-0066.

Umirovljenici, pridružite se Klubu “Volonter penzioner” i nekoj od brojnih aktivnosti!

Projekt “Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad“, Starigrad.

www.sjever.hr / GDCK Koprivnica
10.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.