Now Reading:
Dvije Poljakinje iz kobne nesreće smještene u ŽB Čakovec – jedna leži na intenzivnoj, a druga u operacijskoj sali
Full Article 2 minutes read

Dvije Poljakinje iz kobne nesreće smještene u ŽB Čakovec – jedna leži na intenzivnoj, a druga u operacijskoj sali

Nakon obilaska pacijenata u varaždinskoj Općoj bolnici ministar zdravstva Vili Beroš stigao je Županijsku bolnicu Čakovec gdje je situacija nešto bolje.

Tamo leže „samo” dvije putnice iz tog nesretnog autobusa. Jedna leži na intenzivnoj bez težih po život opasnih ozljeda, a druga na operacijskom stolu.

Ministar je zahvalio ravnatelju Šegoviću i ekipi iz bolnice koja je organizirala prevoditeljicu jer je od nevjerojatne važnosti čuti materinji jezik, a organizirana je i psihološka pomoć.

-U svakom slučaju, pružamo maksimalnu zdravstvenu zaštitu, naravno u okvirima mogućeg, a to je dosta. Međutim, nažalost preminulo je 11 osoba na licu mjesta i još dodatno jedna osoba tijekom dijagnostike u KBC-u Zagreb. U KBC-u Zagreb je također teško, teško ozlijeđena još jedna osoba koja je na operaciji. Očevid je još u tijeku i svi elementi će biti poznati nešto kasnije – rekao je Beroš.

Renata Čulinović-Čaić, današnja šefica kirurške službe izvijestila je kako je pacijentica na intenzivnoj stabilno.

-Hvala Bogu, nema po život opasne ozljede. Nema ni ova druga gospođa, mlađa, koja je trenutno u operacijskoj sali. Mi smo angažirali i aktivirali i pripravnog kirurga i drugi dežurni mlađi je u sali zajedno s njim, ja sam ostala ako bi trebalo još nekoga zbrinjavati. Gospođa ima otvoreni prijelom potkoljenice, bit će to riješeno maksimalno adekvatno, profesionalno, stručno, po svim standardima liječenja. Zasad je i ona stabilno, međutim vidjet ćemo, sve ovisi o daljnjoj obradi – opisala je.

Ravnatelj bolnice Igor Šegović ističe kako je zdravstveni sustav RH još jednom pokazao je da je spreman za sve izazove.

-Hitne službe su vrlo brzo reagirale. Sve bolnice su se vrlo brzo spremile. Mi u ŽB Čakovec smo odreagirali čim smo doznali da postoji nesreća. Svi su bili spremni. Na kraju smo primili dvoje pacijenata, ali bili smo spremni za više ako treba i tu smo da pružimo pomoć svim pacijentima, i našim kolegama iz Varaždina i iz drugih bolnica ukoliko to treba – zaključio je Šegović.

abrkic/sjever.hr
06.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.