Now Reading:
Čim manje odjeće uz dodatan sloj zaštitne kreme, danas pakleno vruće!
Full Article 2 minutes read

Čim manje odjeće uz dodatan sloj zaštitne kreme, danas pakleno vruće!

Pretežno sunčano i vruće uz dnevni razvoj oblaka, pa u Slavoniji i Baranji te u unutrašnjosti Dalmacije popodne može lokalno biti pljuskova.

Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu ujutro i dio prijepodnevna slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka, a od sredine dana zapadni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura između 14 i 19, u gorju i malo niža, a na Jadranu od 21 do 26 °C. Najviša dnevna između 29 i 34 °C.

Na području cijele zemlje prevladavat će pretežno sunčano i vruće uz moguće kratkotrajne lokalne atmosferske nestabilnosti. Uz takve uvjete, biometeorološke prilike bit će razmjerno povoljne u unutrašnjosti zemlje, a zbog moguće umjerene, na dijelovima Jadrana i velike opasnosti od utjecaja visokih temperatura na ljudsko zdravlje, na području uz Jadran biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne. Stoga osobitu pozornost na zaštitu zdravlja moraju obratiti kronični srčani bolesnici. Preporučuje se izbjegavanje izlaganja direktnom suncu te zaštita od UV zračenja, kao i lagana prehrana, uzimanje dovoljno tekućine i izbjegavanje većih napora u najtoplijem dijelu dana. Više savjeta o zaštiti od toplinskih valova može se pronaći na mrežnim stranicama DHMZ-a.

sjever.hr/DHMZ
03.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.