Now Reading:
Sunčano i toplo, ali nemojte se iznenaditi ljetnom pljusku
Full Article 1 minutes read

Sunčano i toplo, ali nemojte se iznenaditi ljetnom pljusku

Pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji i na istoku, a u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu oblačnije.

Povremeno je moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi i grmljavina, već u noći i ujutro na sjevernom Jadranu i u gorju, a od sredine dana i drugdje. Poslijepodne je poneki pljusak moguć i na istoku te u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, na jugu i jaka, danju slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna između 26 i 31, na Jadranu od 31 do 34 °C.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne do povoljne. Preporučava se zaštita od UV zračenja, izbjegavanje izlazaka i težih tjelesnih aktivnosti u najtoplijem dijelu dana, lagana prehrana, uzimanje dovoljno tekućine i nošenje lagane, prozračne i svijetle, odjeće. No, iako će prevladavati sunčano vrijeme, mjestimična kratkotrajna oborina pljuskovi ili povremena umjerena naoblaka, mogli bi u manjem dijelu zemlje uzrokovati sparinu a kratkotrajno kod meteoropata kvariti raspoloženje.

sjever.hr/DHMZ
02.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.