Now Reading:
Protekli vikend bio je najprometniji u povijesti hrvatskih autocesta – evo koliko se milijuna okrenulo
Full Article 2 minutes read

Protekli vikend bio je najprometniji u povijesti hrvatskih autocesta – evo koliko se milijuna okrenulo

autocesta

Gužve na cestama tijekom srpnja bile su evidentne i mnogi su zbog toga negodovali, a prema podacima koje su objavile Hrvatske autoceste, pao je i rekord.

Kako piše portal Poslovni dnevnik, od 29. do 31. srpnja na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta zabilježen je promet od 959.998 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 53,66 milijuna kuna, što je vikend s najvećim brojem vozila u povijesti HAC-a.

Prema priopćenju HAC-a, u odnosu na usporedivi vikend prošle godine promet vozila veći je za 2,2 posto, dok je iznos naplaćene cestarine veći za jedan posto.

Još je veća razlika usporedimo li protekli vikend s onim iz dosad rekordne 2019. godine -promet vozila veći je za 5,7 posto, dok je iznos naplaćene cestarine veći za 1,5 posto, piše Poslovni dnevnik.

Kumulativno, od početka godine do kraja srpnja zabilježen je promet veći od 35,5 milijuna vozila. U odnosu na isto razdoblje od sedam mjeseci prošle godine, promet vozila veći je za 20 posto, a iznos naplaćene cestarine veći je za 23 posto.

Iz HAC-a poručuju da je još bitnije da je promet veći i u odnosu na dosad rekordnu 2019. godinu i to za čak osam posto.

www.sjever.hr/poslovni.hr
02.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.