Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Ljeto ne posustaje – temperature opet rastu, a evo kad će doseći i 40 stupnjeva
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Ljeto ne posustaje – temperature opet rastu, a evo kad će doseći i 40 stupnjeva

Proteklog smo tjedna imali priliku za malo osvježenja, bit će ga i u ovom tjednu, ali za one koji ne vole vrućine loša je vijest da će temperature rasti i do 40 stupnjeva. Ljeto se ne da, ali ne dajte se ni vi!

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti pretežno sunčano, na moru i vedro. Sredinom dana uz lokalni razvoj oblaka na kopnu postoji mala mogućnost za kraći pljusak ili malo kiše, poglavito u gorju.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro ponegdje bura, a danju umjeren, mjestimice na otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu od 19 do 24 °C. Najviša dnevna uglavnom između 28 i 33 °C.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Iako će temperatura zraka i dalje blago rasti, a rashlađujući utjecaj vjetra oslabjeti u odnosu na prethodni dan, još uvijek će se zadržati slične, razmjerno povoljne, biometeorološke prilike. Meteoropati, kronični bolesnici, starija populacija i djeca ne bi trebali imati većih tegoba uzrokovanih vremenom.
Sunčano vrijeme će poticati dobro raspoloženje, ali i nužnu zaštitu od UV zračenja, izbjegavanje izlazaka i težih tjelesnih aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Osobitu pozornost i zaštitu treba posvetiti radnicima koji rade na otvorenom.

Vrijeme u nastavku tjedna

U utorak promjenjivo, mjestimice kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito na sjeveru i zapadu, dok će na jugu većinom izostati, osobito na obali i otocima.
Od srijede pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti uz popodnevni razvoj oblaka.
Temperatura zraka u porastu,  a maksimalne vrijednosti doseći će krajem tjedna kada se u nekim dijelovima zemlje očekuje i do 40°C.

www.sjever.hr/DHMZ
01.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.