Now Reading:
HOĆE LI IMATI ZA GABLEC? Inflacija nije zaobišla ni saborski restoran: gableci za naše zastupnike odsad skuplji, zna se i koliko!
Full Article 1 minutes read

HOĆE LI IMATI ZA GABLEC? Inflacija nije zaobišla ni saborski restoran: gableci za naše zastupnike odsad skuplji, zna se i koliko!

S prvim danom kolovoza porasle su cijene obroka hrane u saborskom restoranu, pa će saborski zastupnici i djelatnici Hrvatskog sabora svoje gablece od sada plaćati nešto više – glavno jelo s prilogom će umjesto 15, ubuduće plaćati 18 kuna.

Kako doznaje portal Net, prema novim cijenama, dnevni prilog u saborskom restoranu koštat će 10 kuna, dnevna juha 5 kuna, za desert će plaćati 5 kuna, a za salatu će morati izdvojiti 4 kune. Naruče li naši političari glavno jelo, juhu, salatu i desert, od sada će po obroku plaćati 32 kune.

Do sada je dnevna juha u saborskom restoranu koštala 4 kune, glavno jelo s prilogom 15, dnevni prilog 9 kuna, desert 4, a salata 3 kune, piše Net.

Na benefite potrošili više od 4,5 milijuna kuna

Saborski zastupnici trenutno su na ljetnoj stanci, a na svoja se radna mjesta vraćaju sredinom rujna kada im ponovo kreću sjednice. Nedavno su objavljeni njihovi polugodišnji troškovi od 1. siječnja do 15. srpnja 2022. Zastupnici su u prvom dijelu godine samo na benefite potrošili ukupno 4.739.668,80 kuna, od čega je najviše, 1.871.510,00 kuna, otišlo na troškove automobila.

www.sjever.hr/net.hr
01.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.