Now Reading:
PONOVNO ZVECKANJE ORUŽJA NA BALKANU? Rusi spremni za isporuku oružja Srbiji
Full Article 2 minutes read

PONOVNO ZVECKANJE ORUŽJA NA BALKANU? Rusi spremni za isporuku oružja Srbiji

Kremlj je jutros izrazio potporu Beogradu, Rusija zahtjeve Kosova smatra neutemeljenima i podržava Beograd, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, donosi index.hr

-Apsolutno podržavamo Srbiju. Mi smo uz kosovske Srbe, smatramo da su to apsolutno nerazumni zahtjevi – rekao je o odluci vlade Kosova da uvede zabranu ulaska na Kosovo s dokumentima Srbije.

Peskov je rekao da je pogoršanje sukoba za sada izbjegnuto.

-No ta je situacija samo odgođena za mjesec dana, tako da je vrlo važno pokazati razboritost sa svih strana – dodao je Peskov, istaknuvši da se sva prava Srba moraju poštivati.

-Naravno, vjerujemo da one zemlje koje su priznale Kosovo i koje su jamci trebaju iskoristiti sav svoj utjecaj kako bi upozorile kosovske vlasti da ne poduzimaju bilo kakve nepromišljene korake koji bi mogli dovesti do daljnje eskalacije – rekao je.

Peskov je odnose Rusije i Srbije nazvao savezničkima, vrlo iskrenima i vrlo dubokima te je rekao da će se oni i dalje razvijati.

Moskva podržava konstruktivnu poziciju Beograda koju je najavio predsjednik Aleksandar Vučić –  nastavio je, prenosi Sky News.

U međuvremenu, moskovski zastupnik Vladimir Džabarov izjavio je za državnu agenciju RIA Novosti da će u slučaju zaoštravanja situacije oko Srbije Rusija pomoći Beogradu bez izravnog sudjelovanja u sukobu te nije isključio moguću isporuku oružja Srbiji ako Beograd to zatraži.

sjever.hr/index.hr
01.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.