Now Reading:
Policija objavila detalje – U požarima gospodarskih objekata u Pili i Karivarošu izgorjela perad, svinje, krave, bikovi te poljoprivredni alat, poznat i uzrok
Full Article 2 minutes read

Policija objavila detalje – U požarima gospodarskih objekata u Pili i Karivarošu izgorjela perad, svinje, krave, bikovi te poljoprivredni alat, poznat i uzrok

Kao što smo već izvijestili, u petak je oko 14.30 sati došlo do požara drvenog gospodarskog objekta u Karivaroši, u vlasništvu 75-godišnjakinje.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed prijenosa topline sa žarulje sa žarnom niti na drvenu ogradu u objektu, a zatim se vatra proširila na cijeli objekt koji je u potpunosti izgorio. U požaru je izgorjelo nekoliko desetaka pernatih domaćih životinja, nekoliko svinja, traktorski priključci te drugi poljoprivredni alat.
Požar su ugasili pripadnici ZJVP Zabok ispostava Marija Bistrica, DVD-a Gornja Stubica i DVD-a Sveti Matej. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna.

Istog je dana oko 16,30 sati, došlo i do požara gospodarskog objekta u Pili, u vlasništvu 34-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed kvara na električnim instalacijama u plastičnoj razdjelnoj kutiji koja se zapalila, a vatra se proširila na drveni zid, a zatim i na cijeli objekt koji je u potpunosti izgorio, a u požaru je izgorjela krava, nekoliko bikova te nekoliko desetaka svinja.
U požaru su 51 i 31 –godišnje hrvatske državljanke zadobile lakše tjelesne ozlijede.
Požar su ugasili pripadnici ZJVP Zabok, DVD-a Pila i DVD-a Strmec, a materijalna šteta cijeni se na nekoliko stotina tisuća kuna.

www.sjever.hr / foto: ilustracija
30.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.