Now Reading:
ŠTO ĆE BITI NAJESEN??? Beroš najavio: Krizni stožer se sprema za epidemiološke izazove
Full Article 1 minutes read

ŠTO ĆE BITI NAJESEN??? Beroš najavio: Krizni stožer se sprema za epidemiološke izazove

Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je kako stručnjaci iz Kriznog stožera čine sve kako bi Hrvatska najesen spremno dočekala epidemiološke izazove, piše HRT. To uključuje i planiranje i provedbu dodatnog cijepljenja protiv koronavirusa.

Naime, kako je Beroš objavio na Twitteru, ekspertna skupina sagledava postojeće stanje i moguće scenarije te planira daljnje korake u pripremi zdravstvenog sustava i provedbi dodatnog cijepljenja protiv COVID-a.

Hrvatsku je inače prošlog mjeseca zahvatio novi val zaraze koronavirusom, pa je udio pozitivnih među testiranim narastao na 30 posto, a broj novih slučajeva zaraze dnevno je iznad tisuću, dok je u četvrtak zabilježeno gotovo 2.000 novozaraženih.

Što se tiče mogućnosti ponovnog uvođenja COVID potvrda najesen, iz HZJZ-a naglašavaju kako se u ovom trenutku o tome ne razmišlja, a iako su se u javnosti pojavile informacije kako maske nisu adekvatna zaštita protiv novih podvarijanti omikrona, u HZJZ-u ističu kako su one i dalje temelj prevencije širenja kapljičnih infekcija, piše HRT.

www.sjever.hr / hrt
28.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.