Now Reading:
Nakon Zagorja i u Zagrebu policajci uhvaćeni s prstima u medu?
Full Article 1 minutes read

Nakon Zagorja i u Zagrebu policajci uhvaćeni s prstima u medu?

Policija i Uskok su jučer s nalozima za pretragu pokucali na vrata najmanje četiri osobe zbog sumnji da su bile umiješane u odavanje službenih podataka iz najtajnijih policijskih arhiva te da su namještali natječaje za kupovinu posebne obavještajne opreme za policiju. piše jutarnji.hr.

Naime, posljednjih mjeseci vodila se prava protuobavještajna akcija s ciljem otkrivanja moguće “krtice” u Ravnateljstvu policije koja je imala pristup svim bazama podataka policije, a za koju su sumnjali da te podatke distribuira zainteresiranim klijentima. Jučer je kao rezultat te akcije uhićen Damir Osterman (48), informatički znanstvenik i voditelj projekata jačanja i integracije svih baza podataka unutar sustava policije.

Kako nadalje piše jutarnji.hr osim za odavanje informacija iz tajnih istraga, Ostermana se tereti da je, sudjelujući kao sukreator postupaka nabave za opremanje policije najsuvremenijom informatičkom opremom, u zamjenu za mito, namjestio taj natječaj kako bi na njemu pobijedila tvrtka Siniše Patačka, predsjednika Udruge privatnih detektiva Hrvatske.

Osim Ostermana i Patačka u fokusu istražitelja se našao i bivši čelnik zagrebačkog odjela Protuobavještajne agencije (POA) Mario Frlan, poznat iz afere isljeđivanja novinarke Helene Puljiz 2004. godine.

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
28.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.