Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Malo smo se odmorili od vrućina, pa možemo nastaviti – živa u termometru ponovo će se penjati!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Malo smo se odmorili od vrućina, pa možemo nastaviti – živa u termometru ponovo će se penjati!

U utorak je u nekim dijelovima Lijepe naše baš lijepo osvježilo, a osim što je pala temperatura, pala je i prijeko potrebna kiša, no na sjeveru Hrvatske nije je bilo ni dosta, a kamoli previše!

Danas pak će opet biti djelomice sunčano, najavljuju iz DHMZ-a, a uz lokalno više oblaka moguće je malo kiše ili poneki pljusak uglavnom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, popodne na otocima umjeren sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura od 15 do 20, na Jadranu između 21 i 25 °C. Danju većinom vruće, uz najvišu temperaturu od 29 do 34 °C.

Prema trenutnim prognozama, najtopliji dan ovoga tjedna bit će petak.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Uz veliku opasnost od toplinskog vala na sjevernom i srednjem Jadranu, te umjerenu na južnom, bit će nužno izbjegavati izlaske i teške poslove u najtoplijem dijelu dana, učestalije se odmarati, rashlađivati boravišne prostora, uzimati dovoljno tekućine i laganu hranu, odijevati laganu, svijetlu i prozračnu odjeću. Jedino će umjeren i jak vjetar na Jadranu pridonijeti manjem rashlađivanju.
Moguća kiša ili pljusak uzrokovat će sparinu uglavnom u vrućem dalmatinskom zaleđu i u malo manje vrućem gorju, ali i mjestimično u unutrašnjosti gdje se osvježenje ne može očekivati niti od većinom slabog vjetra.

www.sjever.hr/DHMZ
27.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.