Now Reading:
Počeli radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta Ivanec – vrijednost investicije 3,2 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Počeli radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta Ivanec – vrijednost investicije 3,2 milijuna kuna

Završetak radova planiran je do kraja godine, a time će sadašnje privremeno reciklažno dvorište u Ivkomu zamijenit moderno dvorište s pristupnom prometnicom.

Sukladno potpisanom ugovoru Grada Ivanca s tvrtkom Hidroing d.o.o. iz Varaždina, počeli su radovi na gradnji reciklažnog dvorišta Ivanec s pristupnom prometnicom.

U tijeku su pripremni i zemljani radovi.

Parcela za buduću pristupnu prometnicu i plato reciklažnog dvorišta čisti se od raslinja, obavljaju se iskopi i priprema teren, a potom slijede betonski i armiranobetonski radovi, radovi na odvodnji i kanalizaciji, elektro-instalaterski i prateći radovi tena kraju i montaža opreme.

Reciklažno dvorište gradi se u ulici Vladimira Nazora na površini od 5.200 m2, u neposrednoj blizini Ivkoma d.d. Ukupna vrijednost investicije je 3,19 milijuna kuna.

Riječ je o projektu „Uspostava reciklažnog dvorišta Ivanec“koji se financira iz Kohezijskog fonda EU, odnosno iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., pri čemu udio bespovratnih sredstava iznosi 79 posto ili 2,52 milijuna kuna, dok se preostali dio od 21 posto ili 670.000 kuna financira iz proračuna Grada Ivanca.

Završetak radova planiran je do kraja godine, a time će sadašnje privremeno reciklažno dvorište u Ivkomu zamijenit moderno dvorište s pristupnom prometnicom. Raspolagat će s 49 kontejnera za prihvat neopasnog i opasnog otpada. Prostor će biti ograđen, a u njegovu sklopu bit će i objekt za zaposlene.

Građani će u otvorene kontejnere moći odložiti sve vrste neopasnog otpada (papir, metal, staklo, plastiku, tekstil, glomazni otpad i sl.), a omogućiti će se i predaja posebnih vrsta otpada bez naknade. Konkretno, građanima će se omogućiti odlaganje problematičnih vrsta otpada kao što su jestiva ulja i masti, boje, deterdženti, lijekovi, baterije i akumulatori, električni i elektronički otpad, građevinski otpad iz kućanstva, gume i sl.

Input your search keywords and press Enter.