Now Reading:
Kroz 17 bespovratnih potpora Grad Lepoglava poduzetnicima dodijelio 200 tisuća kuna
Full Article 3 minutes read

Kroz 17 bespovratnih potpora Grad Lepoglava poduzetnicima dodijelio 200 tisuća kuna

U prostorijama čitaonice Gradske knjižnice u Lepoglavi u srijedu je održano potpisivanje ugovora za dodjelu potpora poduzetnicima s područja grada, za 2022. godinu.

Kako je naglasio gradonačelnik Marijan Škvarić, Grad već petu godinu zaredom ciljano definira potpore za gospodarstvenike i poduzetnike.

– Svjesni smo da se razvoj našeg grada temelji na novim radnim mjestima i razvoju poduzetništva. Razvili smo taj program i u pet godina već smo dodijelili nešto manje od milijun kuna – rekao je Škvarić pojasnivši kako je za 2022. godinu dodijeljeno 17 bespovratnih potpora poduzetnicima, u vrijednosti 200 tisuća kuna.

Kriteriji natječaja su da se radi o gospodarstvenicima koji imaju manje od 10 zaposlenih te da se sredstva ulažu u opremu i razvoj poduzetništva. Maksimalni iznos potpore je 15 tisuća kuna što čini 50 posto ukupno prihvatljive investicije.

– Jako puno poduzetnika je koristilo maksimalnu potporu i drago nam je što na taj način pomažemo našim gospodarstvenicima. Daljnji cilj nam je da im osiguramo i prostor gdje oni mogu razvijati poduzetničku aktivnost. To je naša poduzetnička zona, koja je potpuno komunalno uređena. Imamo još 5,5 hektara zemljišta za prodaju. Cijena je 10 eura po kvadratu i mislim da je itekako povoljna za ulaganje na području grada Lepoglave – kazao je Škvarić te se osvrnuo i na dodatnu olakšicu koju će Grad osigurati gospodarstvenicima kako bi im pomogao u poslovanju.

– Grad Lepoglava će za 50 posto smanjiti komunalni doprinos. On je inače mali, konkretno za prvu i najveću zonu iznosi 20 kuna, što je šest puta manje nego u gradovima u našem okruženju. I četvrta stvar, koja nije najmanje bitna. Ja kao gradonačelnik i stručne službe Grada Lepoglave, stojimo svima na raspolaganju što se tiče pomoći oko apliciranja na fondove EU. Rado ćemo pomoći u svemu, samo da poduzetničko ulaganje u našem gradu bude što veće – poručio je lepoglavski gradonačelnik.

Dodao je isto tako da na području grada postoje vrijedni gospodarstvenici, ulaganja i inicijative te kako praktički nema nezaposlenih.

Potporu u iznosu od 15 tisuća kuna dobila je tvrtka Lorena projekt d.o.o., čiji je vlasnik Zvonimir Šoštarek zahvalio Gradu i naglasio kako mu dobivena sredstva puno znače.

– Bavimo se proizvodnjom modularnih objekata, kontejnera, komunalnih kontejnera, konstrukcija i metalnih ograda, a na natječaj smo se prijavili zbog stroja kojeg smo već kupili, a čija je cijena 15 tisuća eura. Imali smo financijska sredstva za stroj, no sada ćemo ih moću preusmjeriti u kupnju drugog stroja i daljnji razvitak tvrtke – zaključio je Zvonimir Šoštarek.

jmiklauzic/www.sjever.hr
27.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.