Now Reading:
VOZAČI MOGU ODAHNUTI Gorivo je od sutra jeftinije, evo po kojim ćemo ga cijenama plaćati
Full Article 2 minutes read

VOZAČI MOGU ODAHNUTI Gorivo je od sutra jeftinije, evo po kojim ćemo ga cijenama plaćati

Kao što je u nedjelju i neslužbeno najavljeno, cijene goriva od sutra padaju. Odlučeno je to na sjednici Vlade Republike Hrvatske u ponedjeljak, a nove cijene goriva vrijede od utorka.

Tako će cijena litre eurosupera 95 od sutra biti 12.03 kune, litru dizela plaćat ćemo ispod 13 kuna, odnosno 12.89 kuna po litri. Plavi dizel je na 9.25 kuna po litri, prenosi Index.hr.

Litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama trenutno se prodaje po 13.43 kune za litru, a cijena osnovnog benzina eurosuper 95 je 13.02 kune po litri. Cijena plavog dizela prodaje se trenutno za 9.45 kuna po litri.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović nakon sjednice Vlade kazao je kako će učiniti sve da zaštite standard građana. Osvrnuo se i na plan Europske komisije o štednji plina.

-Mi smo detaljno analizirali smjernice, mi se možemo uklopiti u mjere štednje od 15 posto, mi to možemo. Uvijek ima različitih mišljenja, nadam se da ćemo sutra doći do kompromisa – rekao je Filipović te dodao kako Vlada priprema veliki plan pomoći građanima i gospodarstvu, no 15 posto uštede, prema njegovim riječima, ne bi imalo negativan utjecaj na gospodarstvo.

www.sjever.hr / index.hr
25.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.