Now Reading:
VATROGASCI PONOS VARAŽDINA Čuvaju hrvatsku obalu na dislokaciji Lastovo – obišli ih Bosilj i Labaš
Full Article 2 minutes read

VATROGASCI PONOS VARAŽDINA Čuvaju hrvatsku obalu na dislokaciji Lastovo – obišli ih Bosilj i Labaš

Varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš posjetili su varaždinske vatrogasce koji i ove godine borave na dislokaciji na otoku Lastovo.

U kratkom obilasku 3. smjene varaždinskih vatrogasaca koji su od lipnja do rujna na dislokaciji u Ublima na Lastovu, gradonačelnik se uvjerio da profesionalci iz JVP Varaždin odrađuju svoj posao krajnje odgovorno i profesionalno.

Gradonačelnik se ovom prilikom susreo i s načelnicom Općine Lastovo Anitom Jančić Lešić.

-Gode riječi pohvale koje smo zapovjednik Ivica Labaš i ja dobili od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića i načelnice Općine Lastovo Anite Jančić Lešić kao i od zapovjednika lokalnog DVD Lastovo s kojim su naši vatrogasci ugasili manji požar u naselju Skrivena Luka prije tjedan dana. Od dojave su za manje od 15 minuta bili na lokaciji udaljenoj 16 km i zaustavili vatru prije nego što se požar proširio – rekao je gradonačelnik.

Vatrogasci su na Lastovo odvezli i vozila koja su im prijeko potrebna za intervencije – jedno šumsko vozilo, cisternu i pick-up vozilo.

-Uz tri vozila s kojima su na dislokaciji, za sljedeću godinu našim sam vatrogascima obećao dati na raspolaganje i jedan od tri čamaca koja imamo u Varaždinu kako bi mogli pristupiti lokacijama i s morske strane – najavio je Bosilj.

Istaknuo je kako su varaždinski vatrogasci na ponos našem gradu:.
-Svojim radom nesebično doprinose sigurnosti i spašavaju živote, ne samo u Varaždinu i okolici već diljem Hrvatske. Hvala im na hrabrosti i požrtvovnosti koju iskazuju i što su na raspolaganju kad god je potrebno – rekao je.

www.sjever.hr
25.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.