Now Reading:
Bjelovarsko-bilogorski župan Marušić uručio ključeve novog vozila za hitnu medicinsku pomoć
Full Article 2 minutes read

Bjelovarsko-bilogorski župan Marušić uručio ključeve novog vozila za hitnu medicinsku pomoć

Župan Marko Marušić uručio je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije Nenadu Mrzlečkom ključeve novog vozila za hitnu medicinsku pomoć. Vozilo je posredstvom Bjelovarsko-bilogorske županije nabavljeno iz decentraliziranih sredstava, a namijenjeno je za potrebe Ispostave u Garešnici.

– Drago mi je da smo mogli osigurati sredstva za nabavu ovog vozila ukupne vrijednosti nešto veće od 562 tisuće kuna. Radimo na obnovi voznog parka našeg Zavoda za hitnu medicinu i ovo je, ako se ne varam, 14. vozilo u voznom parku Zavoda. Želja nam je smanjiti prosječnu starost vozila i na taj način povećati sigurnost pacijenata i djelatnika Zavoda – kazao je župan Marušić naglašavajući da upravo sigurnost pacijenata i djelatnika uvijek mora biti na prvom mjestu.

Ravnatelj Zavoda Nenad Mrzlečki zahvalio je Županiji i županu osobno na prepoznavanju iznimne važnosti obnavljanja voznog parka.

– S obzirom na to da dio naših vozila datira još iz 2011. godine i da neka od njih imaju i do 270 tisuća prijeđenih kilometara, događaju se kvarovi koji nas onemogućavaju u izvršavanju naših zadaća. Ova nabava je utoliko važnija što prošle godine nije nabavljeno ni jedno novo vozilo i ovo će sigurno doprinijeti, ne samo većoj sigurnosti, nego i većoj efikasnosti naših djelatnika u obavljanju hitnih intervencija – kazao je Mrzlečki navodeći da se u narednoj godini planira nabava još dva ovakva vozila.

Nakon primopredaje vozila župan Marušić u društvu ravnatelja obišao je zgradu Zavoda i susreo se s djelatnicima te im zahvalio na njihovom predanom radu i svemu što čine za zdravlje pacijenata.

www.sjever.hr / bbz.hr
23.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.