Now Reading:
NAGRADE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Jednoglasno o ovogodišnjim dobitnicima
Full Article 2 minutes read

NAGRADE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Jednoglasno o ovogodišnjim dobitnicima

Na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije jednoglasno je prihvaćena odluka o javnim priznanjima Varaždinske županije za 2022. godinu. Uručit će se na svečanoj sjednici uz Dan Varaždinske županije, blagdan Male Gospe, 8. rujna.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se Marijanu Kostanjevcu (posthumno), aktivnom članu društvene zajednice, dugogodišnjem načelniku Općine Vinica, hrvatskom branitelju u Domovinskom ratu, humanitarcu, obiteljskom čovjeku koji je neumoran u svom djelovanju, život i rad posvetio gospodarskom i društvenom razvoju Općine Vinica.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodjeljuje se kao pravnoj osobi Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Hrženica koje obilježava 150. obljetnicu kao najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo osnovano u seoskim sredinama na području Republike Hrvatske i ovom dijelu Europe.

Kao fizičkoj osobi dodjeljuje se Enesu Gariboviću, vrhunskom sportašu, hrvatskom karate reprezentativcu, koji je u proteklom jednogodišnjem razdoblju osvojio seniorski naslov prvaka Hrvatske u kategoriji do 75 kg, na Europskom seniorskom prvenstvu brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji te ekipno zlato s reprezentacijom Hrvatske.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu kao pravnoj osobi dodjeljuje se Lovačkoj udruzi Fazan, najstarijoj lovačkoj udruzi na području Varaždinske županije, koja promiče lovstvo, obnavlja uzgoj, zaštitu i lov divljaci, zaštitu prirode te potiče razvoj lovnog turizma i time doprinosi ugledu i promociji Varaždinske županije.

Kao pravnoj osobi dodjeljuje se 5. bojni A brigade ZNG Tigrovi za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, obrani Grada Varaždina, Varaždinske županije te nesebično zalaganje i pomoć u ratnom i mirnodopskom vremenu na dobrobit građana Varaždinske županije.

Kao fizičkoj osobi dodjeljuje se Martinu Lukavečkom, poznatom hrvatskom novinaru i putopiscu, istraživaču i kroničaru života s naglaskom na socijalne teme i prošlost kajkavskog kraja, koji čitateljima dočarava današnju situaciju i modemi svakodnevni život stanovnika Varaždinske županije.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
20.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.