Now Reading:
Zagrebačka županija ove godine za sport izdvojila 7,6 milijuna kuna, a zlatna Sadea Bećirović i srebrni Dino Šimunec dokaz su kako se ulaganja isplate!
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija ove godine za sport izdvojila 7,6 milijuna kuna, a zlatna Sadea Bećirović i srebrni Dino Šimunec dokaz su kako se ulaganja isplate!

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović primio je i prigodno nagradio samoborske sportaše – Sadeu Bećirović, karatisticu Karate kluba Samobor i hrvatsku reprezentativku, povodom osvajanja zlatne medalje u ekipnoj kategoriji na ovogodišnjem prvenstvu Europe održanom u Turskoj i Dinu Šimuneca koji je na 49. prvenstvu Europe za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu osvojio naslov viceprvaka Europe.

Čestitavši ima na postignutim uspjesima na natjecanjima Tomljenović je istaknuo kako se sportašem ne postaje preko noći.

-Put do medalje popločen je treninzima i odricanjima, ali sve je lakše uz potporu trenera, obitelji i prijatelja s tribina – rekao je Tomljenović dodavši kako konkretnu podršku sportašima uvelike daje i Zagrebačka županija.

-Samo u ovoj godini radi se o više od 7,6 milijuna kuna, a značajna sredstva ulažu se u sportsku infrastrukturu prvenstveno sportske dvorane koje, nakon što učenici završe s nastavom postaju mjesta za treniranje brojnih sportaša i sportskih kolektiva – rekao je Tomljenović.

-Došli smo na prvenstvo i napravili ono što nitko nije očekivao! Bili smo najmlađa ekipa, borili smo se najjače od svih i na kraju pobijedili! – rekla je Sadea dok je Dino naglasio kako mu je medalja iz Praga prva „velika“ medalja koju je osvojio. Mladi sportaši zahvalili su na prigodnim nagradama istaknuvši kako su se treniranje i odricanje itekako isplatili.

Za odlične rezultate Zagrebačka županija Sadeu je nagradila s osam tisuća kuna, a Dinu s poklon bonovima u vrijednosti 2.000 kuna.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
20.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.