Now Reading:
Velika ulaganja u obnovu međimurske kulturne baštine i centara – župan Posavec: Želimo ravnomjeran razvoj diljem cijele županije
Full Article 2 minutes read

Velika ulaganja u obnovu međimurske kulturne baštine i centara – župan Posavec: Želimo ravnomjeran razvoj diljem cijele županije

Uz zdravstvo i obrazovanje, jedno od prioritetnih područja Međimurske županije svakako je i kultura pa se tako posljednjih godina puno ulaže u obnovu kulturne baštine, kulturnih centara te muzeja.

U ovom trenutku na području županije, a u području kulture planirana su dva strateška projekta i to revitalizacija palače Zrinskih te revitalizacija dvorca Feštetić u Pribislavcu.

– Za projekt revitalizacije palače Zrinski imamo već osigurana sredstva u iznosu od 26 milijuna kuna te će za godinu dana biti završen. Nakon toga, ideja je revitalizirati zidine sa šetnicama i park kako bi to bio pravi europski dvorac feudalne baštine. Drugi projekt je revitalizacija dvorca Feštetić u Pribislavcu kojega ne želimo prodati ali ni pustiti zaboravu, nego ćemo ga obnoviti kako bi bio dio kulture i gastronomije Međimurja – kazao je župan Posavec.

Uz navedene strateške projekte, u ovogodišnjem proračunu koji se odnosi na područje kulture izdvojen je i projekt Eko muzej Međimurje malo, za što je planiran iznos od 220.000 kuna. Projektom će se umrežiti 30 baštinskih lokaliteta u županiji.

– Kada govorimo o projektu Eko muzej Međimurje malo, on podrazumijeva interpretacijske centre diljem Međimurja. Dakle i sv. Jeronim u Štrigovi i Hiža međimurske popevke u Donjoj Dubravi, zlatarstvo u Donjem Vidovcu kao i jedan interpretacijski centar u Prelogu, a imamo i interpretacijski centar u Svetom Martinu. Uglavnom želimo diljem Međimurja ravnomjeran razvoj i iskoristiti specifičnosti tog mikroprostora u samoj županiji – poručio je međimurski župan.

www.sjever.hr
17.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.