Now Reading:
Do kraja godine Međimurje dobiva energetski obnovljenu bolnicu i čitav niz unaprijeđenih zdravstvenih usluga
Full Article 2 minutes read

Do kraja godine Međimurje dobiva energetski obnovljenu bolnicu i čitav niz unaprijeđenih zdravstvenih usluga

Jedno od prioritetnih područja Međimurske županije svakako je zdravstvo u koje u narednom petogodišnjem razdoblju namjerava uložiti čak 140 milijuna kuna. Cilj je, kako naglašava župan Matija Posavec, unaprijediti kvalitetu zdravstvenih usluga.

Trenutno je u tijeku proširenje infrastrukture i usluga Županijske bolnice Čakovec na što se veže još 10 novih projekata.

-Do kraja ove godine završiti ćemo kompletno s energetskom obnovom bolnice za što smo osigurali 40 milijuna kuna, rekonstruira se Zavod za javno zdravstvo koji će dobiti dodatne laboratorije za mikrobiologiju. Revitalizirali smo pristupni put i Hitnu – kazao je župan Posavec.

Krajem prošlog tjedna potpisan je i ugovor o rekonstrukciji Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec vrijedan preko 4 milijuna kuna, a radovi bi trebali završiti za 100 dana.

-Kompletno ćemo revitalizirati sustav praonice rublja vrijedan oko 4 milijuna kuna što je skrb za pacijente i djelatnike. Obnovit će se Odjel neurologije, ortopedija će se pretvoriti u Centar izvrsnosti, na Odjel ginekologije uvest će se nova oprema i da se dogradi još jedna zgrada, da pacijenti koji idu vaditi krv ne čekaju satima u podrumu, nego da se stvore uvjeti za čekaonicu. Kao centar izvrsnosti razvijali bi i interventnu kardiologiju – poručio je Posavec.

U planu je i uspostava Centra palijativne skrbi, a svi ovi projekti vrijedni su 140 milijuna kuna što Međimurska županija planira prijaviti na natječaje.

tklopotan / www.sjever.hr
17.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.