Now Reading:
STIŽU PROMJENA I NOVA NEVREMENA Očekuju se jak vjetar, pljuskovi i grmljavina – na snazi i upozorenja!
Full Article 2 minutes read

STIŽU PROMJENA I NOVA NEVREMENA Očekuju se jak vjetar, pljuskovi i grmljavina – na snazi i upozorenja!

Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno sunčano. Poslijepodne sa sjevera postupan porast naoblake, prema večeri te osobito u noći na subotu najprije u središnjim krajevima, a zatim i na istoku, lokalno kiša i pljuskovi s grmljavinom. Na sjeverozapadu pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji.

Zapuhat će umjeren, na udare mjestimice jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, navečer na sjevernom dijelu zapuhat će umjerena do jaka bura. Najniža temperatura od 12 do 18, na Jadranu između 19 i 23, a najviša dnevna od 29 do 34 °C.

Za danas je na snazi i žuti meteoalarm za dio Hrvatske. U zagrebačkoj i karlovačkoj regiji na snazi je zbog grmljavinskog nevremena, a zbog jakog vjetra je na snazi u dijelu Istre, na Kvarneru i Velebitskom kanalu.

Nepovoljno vrijeme nastavit će se i u subotu kada se opet poslijepodne očekuju pljuskovi u unutrašnjosti i na sjeveru Jadrana. Žuti meteoalarm je na snazi za većinu Hrvatske. Stabilnije vrijeme očekuje se od nedjelje.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno povoljne. U unutrašnjosti će biti sparno uz moguće lokalne nestabilnosti, što kod osjetljivijih meteoropata može uzrokovati umor i manje tegobe. Na Jadranu će biti vruće, pa je potrebno prilagoditi aktivnosti dijelovima dana s manjim toplinskim opterećenjem. Savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora, laganu prehranu, dovoljno tekućine i zaštitu od UV zračenja.

www.sjever.hr / DHMZ / 24sata.hr
15.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.