Now Reading:
Nevia Fotak juniorska prvakinja u skok u dalj
Full Article 3 minutes read

Nevia Fotak juniorska prvakinja u skok u dalj

Na stadionu Mladosti u Zagrebu u organizaciji istoimenog kluba održano je još jedno pojedinačno atletsko prvenstvo Hrvatske, ovaj put u konkurenciji juniorki i juniora, na kojem su se međimurski predstavnici ravnopravno nosili u konkurenciji s najboljim hrvatskim atletičarkama i atletičarima. Osvojeno je ukupno pet medalja uz dva četvrta mjesta i nekoliko osobnih i međimurskih rekorda.

Iako se ovaj put natjecala s još starijom suparnicama najbolja mlada atletičarka AK Međimurje Nevia Fotak ponovo je pokazala da sa svojih 14 godina nema problema uhvatiti se u koštac i s pet godina starijim curama. Svojoj bogatoj kolekciji od 8 medalja osvojenih u 2022. Nevia je dodala još dvije i to u utrci na 200 m u kojoj je osvojila 3. mjesto te u skoku u dalj gdje je u posljednjoj seriji nakon 4. pozicije preskočila sve konkurentice i osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju s preskočenih 582 cm! Ovim rezultatom Nevia ne samo da je popravila osobni rekord već je došla nadomak hrvatskom kadetskom rekordu koji iznosi 589 cm, i pitanje je dana kada će i to ostvariti budući da ju očekuje natjecanjima bogat jesenski dio sezone, a u kadetskoj će se konkurenciji natjecati i iduće godine. Treba dodati da je ovim rezultatom ujedno postala i apsolutna međimurska rekorderka i na 2. mjesto te ljestvice potisnula Ivanu Zeljko koja je 2018. godine zabilježila 581 cm.

Međimurci su osvojili još 3 medalje i to sve brončanog sjaja. U utrci na 1500 m Tena Marodi je osvojila 3. mjesto i s rezultatom 4:41,64 zamalo ponovo oborila svoj međimurski rekord ostvaren u Ptuju ove godine. Na 800 m broncu je u posljednjim metrima utrke u vremenu 2:16,24 osvojila Ana Dobša, a u bacanju kladiva svoju prvu državnu medalju osvojio je Arian Crnčec bacivši 6 kg tešku spravu na 42,83 m što je bilo dovoljno za 3. mjesto.

Treba spomenuti i odlične nastupe Magdalene Lončar koja je u bacanju kladiva osvojila 4. mjesto, te Lee Marodi koja je na istoj poziciji bila u utrci na 1500 m. Uz dvije kolajne Nevia Fotak je odlično trčala i 100 m osvojivši u toj utrci 5. mjesto, a na istoj je poziciji Tena Marodi završila utrku na 800 m. Sedmo mjesto u utrci na 200 m osvojio je Marko Novak, dok je na dvostruko kraćoj dionici osvojio 10. mjesto ostvarivši pritom osobni rekord s 11,49 sekundi.

www.sjever.hr
15.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.