Now Reading:
Danas završava COFA, pružimo podršku gostima iz Ukrajine iz grada Vinice
Full Article 2 minutes read

Danas završava COFA, pružimo podršku gostima iz Ukrajine iz grada Vinice

Nakon pet dana održavanja Međunarodnog folklornog festivala COFA te nastupa mnogobrojnih folklornih grupa iz SAD-a, Kolumbije, Švicarske, Slovenije, Hrvatske i Ukrajine, danas završava festival pa će tako folkloraši još jednom imati prilike razveseliti publiku te pokazati svoje plesno umijeće na ceremoniji službenog zatvaranja na Kapucinskom trgu u Varaždinu u 19:30 sati, pozivaju iz Varaždinske županije.

U sklopu prvog međunarodnog folklornog festivala COFA uz mnogobrojne programske sadržaje te nastupe gostujućih folklornih skupina u gradu Varaždinu te diljem Varaždinske županije održane su i mnogobrojne dječje radionice u sklopu festivalske cjeline pod nazivom „Kreativni folklorni lab“.

Radionice pod nazivom „Od poslovice do zidnjaka“ te radionica čitanja „Narodne priče iz zemalja gostujućih skupina festivala COFA“ privukle su mnogobrojne mališane koji su pod vodstvom Juliette Janušić iz udruge SVIMA kao programskog partnera festivala izrađivali kreativne i maštovite radove.

Pop up izložbu dječjih radova možete pogledati u atriju Županijske palače danas, na dan zatvaranja festivala od 17:00 do 19:30 sati.

Iz Grada Varaždina naglašavaju da su proteklog tjedna građane Varaždina, ali i Ljubešćice, Sračinca i Varaždinskih Toplica svojim nastupima oduševili folklorni ansambli iz Slovenije, SAD-a, Kolumbije, Švicarske i Ukrajine.

S naročitim simpatijama festivalska publika popratila je nastupe upravo ansambla Radist (Radost) iz ukrajinskog grada Vinnytsia (Vinica). Riječ je ansamblu koji okuplja djecu od 5 do 18 godina i koji je do sada osvajao prestižna priznanja na brojnim festivalima folklora. Nastupi u Varaždinu i gradovima Varaždinske županije dogodio se u trenutku kada je upravo njihov grad Vinica, smješten u središnjoj Ukrajini, bio meta napada ruske vojske krstarećim raketama. Kako izvještavaju svjetski mediji 23 ljudi je ubijeno, a više od 100 ranjeno u ruskim napadima raketama koje su lansirale ruske podmornice u Crnom moru.

Grad Varaždin, kao pokrovitelj međunarodnog festivala COFU, suosjeća s obiteljima stradalih u tom bezumnom napadu na grad koji do sada nije bio zahvaćen ratnim razaranjima. Istovremeno, želi pružiti svekoliku podršku gostima iz Ukrajine iz grada Vinice. Upravo zbog toga upućuje poziv svim građanima da dođu na večerašnju ceremoniju zatvaranja festivala i još jednom kao građani pokažu suosjećanje, solidarnost i podršku gostima iz Ukrajine.

www.sjever.hr
15.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.