Now Reading:
Veliki Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” – Posjetite Koprivnicu i uživajte u bogatstvu glazbe, pjesme i plesa
Full Article 2 minutes read

Veliki Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” – Posjetite Koprivnicu i uživajte u bogatstvu glazbe, pjesme i plesa

U Koprivnici i Legradu održava se 15. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” koji će tradicionalno ugostiti folklorne ansamble iz nekoliko europskih zemalja, a za posjetitelje je pripremljen bogat i sadržajan program.

Festival je mjesto susreta različitih kultura te razvijanja prijateljstva i poštovanja među narodima, a ove će godine, uz grupe iz Hrvatske (FA Koprivnica, KUD Orljava iz Pleternice, KUD “Donji Vidovec”, KUD Stubica, KUD “Preporod” iz Dugog Sela, HKUD “Valpovo 1905” i FD Umag), gostovati i Folklorna skupina KUD-a “Cirkulane” iz Slovenije, Folklorna grupa “Stalnost” Čajta iz Austrije te Folklorni umjetnički ansambl Ukrajine “Plesni ansambl radist”.

Prva festivalska večer održava se danas u EKC Elim u Legradu u 19,30 sati, s time da u 19 sati počinje svečani mimohod, a druga festivalska večer na rasporedu je sutra u Gradskom parku u Koprivnici s početkom u 20 sati. Također, u nedjelju, 17. srpnja održat će se plesna radionica u koprivničkom Gradskom parku u 19 sati.

Organizatori festivala su Zajednica kulturno – umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije i Folklorni ansambl Koprivnica, a suorganizator je Kulturno – umjetničko društvo “Zrin” Legrad. KKŽ pokrovitelj je od samog početka, a Festival podržavaju i Savez Alpe Jadran, Grad Koprivnica, Općina Legrad, HDS – ZAMP, Turistička zajednica KKŽ i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica.

– Posjetite 15. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” i uživajte u bogatstvu glazbe, pjesme i plesa te ljepoti različitosti – poručuju organizatori.

www.sjever.hr
15.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.