Now Reading:
“MEĐIMURSKI SLATKIŠI” Uspješni Međimurci iz futsal reprezentacije osoba s dijabetesom na prijemu kod gradonačelnice Cividini
Full Article 2 minutes read

“MEĐIMURSKI SLATKIŠI” Uspješni Međimurci iz futsal reprezentacije osoba s dijabetesom na prijemu kod gradonačelnice Cividini

Futsal reprezentacija osoba s dijabetesom osvojila je u tri kategorije medalje na međunarodnom turniru Insulin on Board Cup / DiaEuro 2022. u Poljskoj. Među reprezentativcima se nalazi pet Međimuraca iz udruge „Međimurski slatkiši“ koji su, s medaljama oko vrata i peharima u rukama, odlučili na potpori za odlazak na natjecanje zahvaliti gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini.

Tako su u ured gradonačelnice stigli kadeti Ivan Katalenić, Paulo Nomo Nemi i Leo Flinčec, junior Josip Đeri i senior Erik Mutvar, u pratnji izbornika Casimira Nomo Nemija i tajnice udruge Suzane Mutvar.

Čakovečka gradonačelnica čestitala je uspješnim nogometašima koji su joj u razgovoru dokazali da nisu samo vrhunski sportaši, uspješni su naime i u školi te se itekako vješto bore s bolešću – dijabetesom. Posebno je pohvalila grupu roditelja djece oboljelih od dijabetesa koji su se organizirali u “Međimurske slatkiše” kako bi zajedno olakšali svojoj djeci, kao i sebi, život s ovom bolešću. U tome su i više nego uspjeli te je prijem prošao u vedrom, nasmijanom i optimističnom tonu, posebice kada je na red došlo nabrajanje svih uspjeha mladih sportaša te udruge općenito. Tako su se pohvalili kako su seniori u Poljskoj nadmoćno osvojili već svoje osmo zlato, juniori su bili brončani, dok kadeti do 14 godina srebrni. Uz to, osvojili su nagradu za fair play i najbolje navijače.

U planu “Međimurskih slatkiša” sada je organizacija turnira, pa odlazak na obiteljski kamp u Omiš, a uz potporu gradonačelnice radit će na organizaciji likovne radionice za djecu i mjerenja šećera tijekom trajanja manifestacije “Porcijunkulovo 2022.”. Pritom je dogovoreno da će radionica imati i temu – Čakovec.

sjever.hr/cakovec.hr
11.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.