Now Reading:
ČAKOVEC ILI VARAŽDIN??? Iako se Varaždinci ponose Prvom gimnazijom međimurski gimnazijalci su bolji….
Full Article 2 minutes read

ČAKOVEC ILI VARAŽDIN??? Iako se Varaždinci ponose Prvom gimnazijom međimurski gimnazijalci su bolji….

Na čelu ljestvice hrvatskih gimnazija čiji su učenici lani postigli najbolje rezultate na državnoj maturi, s prosječnom ocjenom 4,55 i prosječnom ocjenom iz matematike od čak 4,59, zagrebačka je XV. gimnazija, nekadašnji MIOC – donosi Jutarnji.hr.

I to nije neko iznenađenje, no u top 10 hrvatskih gimnazija samo su četiri zagrebačke, a ostale su iz manjih gradova, s daleko nižim upisnim kriterijima – gimnazije iz Čakovca, Karlovca, Rijeke, Šibenika, Zadra i Splita.

Pokazala je to analiza Jutarnjeg lista provedena temeljem podataka o lanjskim rezultatima državne mature iz školskog e-rudnika Ministarstva obrazovanja.

Tako su čakovečki gimnazijalci prošle godine postigli najbolje rezultate na državnoj maturi, a s prosječnom ocjenom 4.39 učenici prirodoslovno-matematičkog smjera zauzimaju drugo najbolje mjesto u Hrvatskoj.

-Podaci su to koji ne iznenađuju, jer se Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec već godinama nalazi u samom vrhu Hrvatske po rezultatima koje njihovi učenici ostvaruju na natjecanjima, smotrama i ispitima državne mature. Dokaz tome su i 3 Oskara znanja, a odlični rezultati zasigurno su rezultat dobre sinergije i prijateljskog okruženja koje vlada među učenicima i djelatnicima – naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec čestitavši na ovom sjajnom priznanju.

www.sjever.hr / jutarnji.hr / FB Matija Posavec
11.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.