Now Reading:
Jednom zauvijek rješavamo dilemu: smije li se biciklom po varaždinskom Korzu?
Full Article 2 minutes read

Jednom zauvijek rješavamo dilemu: smije li se biciklom po varaždinskom Korzu?

Iako se Varaždin ponosi činjenicom da je poznat kao grad bicikala, njima se ne smije baš posvuda. Ipak, naviku je teško prekinuti, tako da mnogi Varaždinci i dalje najčešće vole biciklirati centrom grada. No, kako je to regulirano i smije li se strogim centrom na biciklu ili morate sići i gurati ga provjerili smo u Policijskoj upravi varaždinskoj.

Sjećate li se mladića koji je vozeći se biciklom po strogom centru grada prije desetak godina srušio ženu? Nakon tog nemilog događaja na ulazu u centar Varaždina postavljeni su znakovi zabrane prometa za bicikliste, pa su građani, mnogi od njih nezadovoljni takvom odlukom bili prisiljeni sići s bicikla i do svog ga odredišta gurati.

Brojni Varaždinci više nisu sigurni smiju li biciklom po centru grada zbog čega smo odlučili jednom zauvijek riješiti ovu dilemu.

Kako stoji u odgovoru varaždinske policije, Odlukom o uređenju prometa na području Grada Varaždina u pješačkoj zoni dozvoljena je vožnja biciklom, no biciklisti se smiju kretati brzinom hoda pješaka na način da ne ugrožavaju sigurnost pješaka i ostalih sudionika u prometu.

Ipak, iznimka ovom pravilu je varaždinsko Korzo, mikrolokacija na kojoj vrijedi stalna zabrana vožnje biciklom.

-Policijski službenici Policijske uprave varaždinske shodno mogućnostima, kroz redovno obnašanje svojih aktivnosti kontinuirano nadziru poštivanje navedenih prometnih propisa – odgovorili su nam iz PU varaždinske.

Po Korzu ćemo izgleda i ubuduće gurati bicikle…

Foto: arhiva
tklopotan / www.sjever.hr
10.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.